Irak Türkmenleri Gazeteciler Cemiyeti Kongresi

Irak Türkmenleri Gazeteciler Cemiyeti'nin Kerkük'te düzenlediği kongreye Türkiye'den basın temsilcileri de katılıyor.

Irak Türkmenleri Gazeteciler Cemiyeti Kongresi, bölgeden ve Türkiye'den gelen basın temsilcilerinin katılımıyla Kerkük'te başladı.

Irak Türkmenleri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şemsettin Küzeci'nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen kongreye çok sayıda Türkmen gazeteciyle birlikte Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan da katıldı.

Kerkük Üniversitesi'ndeki konferans salonunda gerçekleşen kongrede Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosundan ITC Milletvekili Aydın Maruf da hazır bulundu.

Cemiyet Başkanı Küzeci kongrenin açılış konuşmasında şunları ifade etti:

'Türkmen gazetecilerin sorunları her geçen gün artıyor. Bu sorunlara resmi anlamda çözüm bulmak için böyle bir cemiyetin kurulmasına ihtiyaç duyduk. Türkmen gazetecilerinin potansiyelini bir araya getirip güçlü bir bütünlük içinde hareket etmeyi hedefliyoruz. Bu kongreden de başarılı bir sonuçla çıkacağımıza inanıyoruz.'

ITC Genel Başkanı Salihi ise, Türkiye'den gelen gazetecilerin kongrede gözlemci olmalarından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kongrenin iki gün süreceği kaydedildi.
Kaynak: AA