Eyüp İstihdam Bürosu İle Yüzler Gülüyor

Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, açılan meslek edindirme kursuyla birlikte bir yılda 476 vatandaşı işe yerleştirdi

Eyüp İstihdam Bürosu İle Yüzler Gülüyor
Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından işsiz vatandaşların istihdamlarını sağlamak amacıyla hizmet veren İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, aralıksız çalışmaya devam ediyor. İş başvurusu yapan kişileri niteliklerine göre işe yerleştiren İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, 2015 yılı içerisinde açılan Hasta Bakım Uzmanlığı kursuyla birlikte bir yılda 476 kişiyi işe yerleştirerek başarı sağladı. Hedeflerinin Eyüp’teki işsizliği en aza indirmek olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Eyüp’te iş arayan vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

12 KADIN MESLEK SAHİBİ OLDU

İşveren ve iş arayan arasında köprü vazifesi gördüklerini belirten İş ve Kariyer Geliştirme Birimi Sorumlusu Eray Üstüntürk, ayrıca vasıfsız olanlar için de meslek edinme kursları açtıklarını ifade etti.

Üstüntürk, "Gelen başvurular arasında vatandaşların daha iyi daha kalıcı istihdamlarını sağlayabilmek adına Milli Eğitim’den onaylı sertifika kursları açtık. Bu kurslardaki eğitim önceliğimiz kadınlar. Onları meslek sahibi yaparak daha iyi işlerde çalışmalarına yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

İş ve Kariyer Geliştirme Birimi Eğitim Koordinasyon ve İstihdam Sorumlusu Neslihan Özcan ise, Hasta Bakım Uzmanlığı kursu açarak 12 kadını meslek sahibi yaptıklarını söyledi.

Verilen bin 200 saatlik eğitimin ardından 2 kadını bir hastanede işe yerleştirdiklerini dile getiren Özcan, diğer eğitim alan 10 kadının da sertifikalarıyla işe bulduklarını belirtti.

EĞİTİMDEN BİR AY SONRA İŞE YERLEŞTİLER

Hasta Bakım Uzmanlığı kursuna giderek eğitim gören kadınlardan Selime Gülbay, İş ve Kariyer Geliştirme Birimi aracılığıyla bir ay içerisinde işe yerleştirildiğini söyledi.

Gülbay, "Ev hanımıydım. Eyüp Belediyesi’nin Hasta Bakım Uzmanlığı sertifika kursu açtığını duydum. Başvuru sonrasında 3 ay teorik, 3 ay uygulamalı eğitim aldık. Sertifika almayı hak kazandıktan bir ay sonra hastanenin yoğun bakım bölümümde hemşire yardımcısı olarak işe yerleştirildim. Belediyemize ve Başkanımız Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Artık güzel bir işim var" dedi.

İşe yerleştirilen kadınlardan diğeri Hayriye Deniz ise kurstan arkadaş olduğu Selime Gülbay ile aynı hastanede çalışıyor olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, kendilerine iş ve meslek edinmede yardımcı olan Başkan Aydın ve çalışanlarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA