Eczaneler Reçetesiz Antibiyotik Satmıyor

Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Akılcı ilaç kullanımı projesi kapsamında vatandaşlara reçetesiz antibiyotik vermediklerini söyledi.

Eczaneler Reçetesiz Antibiyotik Satmıyor
Eczacı Odası Başkanı Öztürk, vatandaşlardan Niğde’de bulunan eczanelerden reçetesiz antibiyotik istememeleri konusunda uyardı.

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, “Akılcı ilaç kullanım konusundan Eczacılarımız son derece hassas davranıyor. Halkımızın yararına olan bu durumu ciddi bir şekilde devam ettirtiyorlar. Özellikle Sağlık Müdürümüzün bu konuda hassasiyeti ve desteği bize güç veriyor. Sağlık Müdürümüz Akılcı ilaç kullanımı ile ilgili doktorlarımıza mektup göndermişti, bizde buna çok dikkat ediyoruz. Eczacılarımız reçetesiz kesinlikle antibiyotik vermiyorlar ve sıfır toleransla çalışıyoruz. Özellikle vatandaşlarımızdan da Eczacılarımıza desteğini bekliyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın nöbetçi olan eczanelerimize bu konuda baskıcı olarak davranmaktadır ama eczacımız vatandaşımızın sağlığı için reçetesiz antibiyotik vermemektedir.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA