Domaniç Muhtarlar Derneği'nde Başkanlık Seçimi

Domaniç İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanlığı'na Mehmet Ayverdi, yeniden seçildi.

Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Başkanı Bekir Kahyaoğlu, İlçe Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan olağan genel kurulda yaptığı konuşmada, federasyon olarak muhtarların istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Muhtarların hakları için TBMM'den bazı yasaların geçirildiğini anlatan Kahyaoğlu, 'Muhtarlarımızın şartlarının düzeltilmesi yönünde bugüne kadar yapılan çalışmalarda derneğimizin büyük emekleri var. Muhtarımız seçildikten sonra evinde ya da kahve köşesinde muhtarlık yapıyor. Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan muhtarların sorunlarının ve ihtiyaçların giderilmesi için destek istedik. Bu yönde 12 madde halinde yasal düzenlemeler yapıldı. Muhtarlarımızın hizmetlerini yerel bazda daha da genişletmek için kendilerine has bütçe talebimizde oldu. İnşallah zaman içerisinde birçok eksikliğin giderileceğine inanıyoruz.' dedi.

Kaymakam Bünyamin Karaloğlu da muhtarların değerlerinin devlet nezdinde daha da arttığını ifade ederek, muhtarların devletin temsilcileri olduğunu dile getirdi.

Konuşmalarına ardından tek listeyle gidilen seçimde, mevcut başkan Ayverdi üyelerin tamamının desteğini alarak güven tazeledi.

Kaynak: AA