Dolandırıcılar Kuşadası'da TOKİ'yi Bekleyen Emeklilere Dadandı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Kuşadası’nda TOKİ’yi bekleyen emeklileri dernek adı altında dolandırmak isteyen kişilere karşı uyarıda bulundu.

Dolandırıcılar Kuşadası'da TOKİ'yi Bekleyen Emeklilere Dadandı
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yaptığı açıklamada; “Hükümetimizin hayata geçirdiği ‘Acil Eylem Planı’ çerçevesinde dar gelirli ve konut sahibi olmayan emeklilerimize konut edindirmek amacıyla Kuşadası ilçemizde TOKİ tarafından konut projesi gerçekleştirilecektir. Bu konuyla alakalı olarak Kuşadası Kaymakamlığımız ve Aydın Valiliğimiz ile TOKİ arasında gerekli yazışmalar yapılmış olup, TOKİ Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde süreç olumlu şekilde devam etmektedir” dedi.

DERNEK ÜYELİĞİNE GEREK YOK

Bu süreçte art niyetli kişilerin ortaya çıktığına işaret eden Erdem, “Ancak bu konuyu istismar etmek isteyen bazı art niyetli kişilere karşı dikkatli olmaları hususunda vatandaşlarımızı uyarmak isteriz. Zira ‘Emekliler Derneği’ kurmak suretiyle TOKİ projesine başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızdan çeşitli şekillerde para talep edildiği yönünde duyumlar almaktayız. Emeklilerimizi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tip derneklere veya kişilere asla hiçbir surette para verilmemesini rica ediyoruz. TOKİ den konut sahibi olmak için hiçbir dernek gibi üyeliğine gerek yoktur. Müracaat ile alakalı prosedür TOKİ projesi başladığında ilan edilecek ve sadece ilgili kamu bankasındaki TOKİ hesabına ödeme yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA