Didim'de Yaz Sezonu Hazırlıkları

Didim'de, turizm sezonunun verimli geçmesi amacıyla Kültür ve Turizm Koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Didim'de, turizm sezonunun verimli geçmesi amacıyla Kültür ve Turizm Koordinasyon toplantısı yapıldı.

Ticaret Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, il genelinde 8 antik kentin ziyarete açık olduğunu, 10 ören yerinde kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

2015 ve 2106'da katıldıkları fuarlar hakkında bilgi veren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Aktakka, İzmir Travel Turkey, İstanbul EMİTT ve Expo Ankara fuarlarının yanısıra Almanya, Hollanda, İngiltere, İtalya, Romanya, Ukrayna ve Rusya'daki turizm fuarlarına katıldıklarını bildirdi.

İl genelinde yatırımı tamamlanmak üzere olan ve yeni başlanan 14 bin 500 yataklık yatırım yapıldığını belirten İl Müdürü Aktakka, işletme belgeli olarak 23 bin 683, belediye işletme belgesi olarak da 38 bin 981 yatak kapasitesi bulunduğunu, toplam nitelikli yatak kapasitesinin ise 77 bin 205 olduğunu dile getirdi.

2015 turizm sezonu Aydın geneli yerli ve yabancı turist istatistiklerini de paylaşan Aktakka, 2 milyon 217 bin 539 yabancı, 2 milyon 943 bin 297 yerli olmak üzere toplamda 5 milyon 160 bin 836 turistin Aydın’ı ziyaret ettiğini bildirdi.

Nuri Aktakka, turizm sezonunda Aydın’ın tanıtımı için Türkçe ve İngilizce olarak Aydın, Didim ve Kuşadası broşürleri ile tanıtım DVD’leri, Aydın il haritası, Didim ve Kuşadası kent planları gibi toplam 30 bin adet materyal hazırlandığını kaydetti.

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ise, 'Turizm, tek başına bir kurumun, bir ilçenin veya bir ülkenin halledebileceği sorunları içeren bir kavram değil. Kuşkusuz sorunlara baktığımızda ilk başta hanutçuluk sorunu geliyor. Bununla ilgili işlemler yapılıyor. Ama, bir türlü önüne geçilemiyor.' diye konuştu.

Didim Kaymakamı İskender Yönden de, Didim’de hanutçuluk probleminin önüne geçtiklerini söyledi.

Didim’deki 1 işyerine hanutçuluk ile ilgili işlem yapıldığını dile getiren Yönden, 'İlçemizde esnaf odası, ticaret odası, esnaf kefalet kooperatifi ve diğer sivil toplum kuruluşlarının tamamının desteğiyle Altınkum’a 36 kamera konuldu.' dedi.
Kaynak: AA