Bu Köyün Çocuklarının AT Sevgisi Sınır Tanımıyor

Aydın’ın Efeler İlçesi’ne bağlı Kocagür Köyü’nün çocuklarının at sevgisi sınır tanımıyor. Köyde okul çağında yaklaşık 300 öğrenci olmasına rağmen yarısının anca okuduğu köyde her genç istisnasız at binmesini biliyor. Köyde okuyan genç sayısı bir elin parmağını geçmezken at binmesini bilmeyen de o kadar az.

Bu Köyün Çocuklarının AT Sevgisi Sınır Tanımıyor
Köyün gençlerinin en büyük hayalleri arasında iyi bir jokey olma düşünceleri yer alırken, Köyde yaşanan okula devamsızlık sorunun çözümü için düzenlenen şenliğe bile gençler atları ile geldi. Okulun arka kısmına bağladıkları atlarından inip okula gelen bazı gençler atların kendileri için hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirttiler. Aydın’da gençlerin çoğunluğu motosiklet tutkunu olurken bu köyde yaşayan gençler ise at tutkunu olarak yetişiyor. Bakkala, komşuya hatta okula bile atla giden köyün gençleri atlarını da gözü gibi bakıyor.

Türklerde atın yeri ve öneminin tarihten bu yana çok önemli olduğunu ve atın insana en sadık hayvanların başında geldiğini belirten Metin Aybi, okula bile atla gittiğini belirterek “Bizim kuşak motorlu araçlara hatta motosiklete daha tutkulu. Ancak bizim köyde gençlerin motosiklet değil at. Bir çok kişi motosikleti ya da motorlu araçları ile fotoğraf çektirip saklar ya da paylaşır. Kocagür’de durum farklı,herkes atı ile fotoğraf çektirip paylaşır. Köyün ne zaman kurulduğunu bilmiyoruz ama bizim köyde at binmesini bilmemek büyük bir eksikliktir” dedi.

Kaynak: İHA