AK Parti Rize Milletvekili Karal Açıklaması

'Dünyanın en kapasiteli ve en modern paketleme fabrikasını Rize'ye kazandırdık.'

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 'Dünyanın en kapasiteli ve en modern paketleme fabrikasını Rize'ye kazandırdık.' dedi.

Karal, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş ve İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete ile İyidere'de yapımı devam eden dünyanın en modern ve en kapasiteli çay paketleme fabrikasının inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Karal, İyidere ilçesinde yapılan ve kendi kendine yetebilecek şekilde projelendirilen çay paketleme fabrikasının çay sektörünün dünyadaki en önemli eserlerinden biri olacağını belirterek, 'Dünyanın en kapasiteli ve en modern paketleme fabrikasını Rize'ye kazandırdık.' dedi.

Fabrikanın yaklaşık 300 milyonluk değeri olduğunu ifade eden Karal, şöyle konuştu:

'Yapılacak fabrika ve hemen yanındaki turizm tesislerini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, hem çay hakkında bilgilenecek hem de çayın paketlenme ve tanıtımı konusunda gerekli bilgilere sahip olacak. Burası dünyanın en son teknolojisiyle imal edilen bir çay paketleme fabrikasıdır. Aldığımız bilgilere göre yıl sonuna doğru inşaat işlerinin tamamlanması ve önümüzdeki yıl da inşallah hizmete açılmasını bekliyoruz.'
Kaynak: AA