Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dinar ilçesinde Dinar Engelliler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği istişare toplantısı yapıldı.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Dinar Engelliler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan Dinar Engelliler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özkurt, 'Burada toplanma nedenlerinin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle bir takım etkinlik planlayışı içerisinde olmamızdır. Sizlerden bu konuda fikir ve beyanlarınızı bekliyorum.' dedi.

Dinar Belediye Başkanı ve Dinar Engelliler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Üyesi Saffet Acar ise, ilçede bulunan çok sayıda engelli vatandaşın olduğunu söyledi.

Birçoğunun hayata küstüğünü ve evlerinden çıkmak istemediklerini belirten Acar, şöyle konuştu:

'Psikolojik desteğe ihtiyaçları var. Bu vatandaşlarımızı başarılı bir şekilde evlerinden çıkarmayı, gerekli psikolojik desteği onlara sağlamayı hedefleyen bir takım girişimlerde bulunacağım. Onların iş atölyelerinde bir takım çalışmalar yapmasını sağlayacak işler planlayacağız. Böylelikle hem Dinar ekonomisine destek olunacak hem de engelli vatandaşlarımız yeniden hayata bağlanacak. Bu derneğin, bölgedeki en faal ve en iyi dernek olmasını sağlamak için ben, maddi, manevi elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.'

- Çay’da el sanatları sergisi açıldı

Çay İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören kursiyerlerin 2015-2016 eğitim öğretim yılında yaptıkları el emeği göz nuru eserlerden oluşan sergi açıldı.

Çay Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün organize ettiği serginin açılış kurdelesini Çay Kaymakamı Selim Palamut, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yasin Birgin, İlçe Emniyet Müdürü Şevket Göz yaptı.

Kaymakam Palamut, yaptığı konuşmada, Türkiye'deki Halk Eğitim Merkezlerinde yetenek ve beklentileri karşılamak amacıyla mesleki, teknik, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar açıldığını kaydetti.

Palamut, 'Hayat boyu öğrenmenin merkezi olan Halk Eğitim Merkezlerimiz, kaliteli eğitim ilkesiyle tüm bireylere toplumda yaşayan tüm insanlara hizmet vermeyi amaç edinmiş eğitim kurumlarıdır.' dedi.

Çay Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yunus Kılıçkaya ise, kursiyerlerin 2015-2016 eğitim öğretim yılında yaptığı el emeği göz nuru eserleri sergilemekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının tanıtım projeleri arasında olan ve dünyada sadece Çay'da Eber Gölü civarında bulunan Eber Sarısı (Piyan), Usta Öğretici Güzin Kökçür tarafından sanat kili kullanılarak üç boyutlu panoya dönüştürülüp tanıtımı yapıldı.

Usta öğretici Sultan Kiper'in iğne oyası işlemeli üç boyutlu panosu ve şark köşesi büyük ilgi gördü.
Kaynak: AA