Termik Santralin Bacasında 'Gri Ve Pis' Pankartı Açtılar

Soma'da Greenpeace üyeleri, çevre temizliğine dikkati çekmek amacıyla 280 metre yüksekliğindeki termik santralin bacasına tırmanarak 'gri ve pis' yazılı bir pankart açtı Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanya Sorumlusu Bayram: '280 metre yüksekliğe çıkan arkadaşlarımızdan bazıları şu anda bacanın üzerinde. Hava şartlarına direnebildikleri ana kadar baca üzerinde kalacaklar'

Soma ilçesinde Greenpeace üyeleri, 280 metre yüksekliğindeki termik santralinin bacasına tırmanarak, 'Gri ve pis' yazılı bir pankart açtı.

Greenpeace üyesi 11 kişi, İstasyon Mahallesi'nde bulunan özel bir firmanın işlettiği termik santralin etrafını çeviren tel örgüleri aşıp 280 metre yüksekliğindeki bacaya tırmandı.

Çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla bacanın tepesine çıkan eylemciler, bacaya 'gri ve pis' yazılı bir pankart astı.

Eylemcilerden bazılarını aşağıya inerken fark eden santral görevlileri durumu polis ve jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma çevrede güvenlik önlemi aldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanya Sorumlusu Avukat Deniz Bayram, bu eylemle kömürün olumsuz etkilerine dikkati çekmek istediklerini belirtti.

Bayram, 280 metre yüksekliğe çıkan arkadaşlarından bazılarının şu anda bacanın üzerinde olduğunu, hava şartlarına direnebildikleri ana kadar baca üzerinde kalacaklarını ifade etti.
Kaynak: AA