Telefonla Dolandırıcılığı Gişe Memuru Önledi

Adana'da 64 yaşındaki kadının, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişinin yönlendirmesiyle PTT şubesinden 10 bin lira yatırdığı hesaba, gişe memuru bloke koydu.

Adana'da kendisine telefonla ulaşıp polis olarak tanıtan kişinin yönlendirmesiyle PTT şubesinden bir hesaba 10 bin lira yatıran kadın, gişe memurunun durumdan şüphelenip hesaba bloke koymasıyla dolandırılmaktan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesinde 64 yaşındaki Leyla Tatik, Barış Manço Bulvarı'nda bulunan PTT şubesine giderek bir hesaba 10 bin lira yatırdı. Kadının cep telefonuyla sürekli konuştuğunu ve görüştüğü kişi tarafından yönlendirildiğini fark eden gişe görevlisi, dolandırıcılık olayına karşı hesaba bloke koyarak durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri, PTT şubesine gelerek bilgisine başvurmak üzere Leyla Tatik'i polis merkezine götürdü.

Tatik, ekipteki polislere, telefonla görüştüğü kişinin kendisini polis olarak tanıtıp, bir soruşturma kapsamında evinde sakladığı parayı verecekleri hesaba yatırmasını istediğini, kendisinin de birikimi olan 10 bin lirayı verilen hesaba yatırdığını anlattı.

Güvenlik güçleri, Tatik'e, polis, asker ya da savcının kimseden hiçbir gerekçeyle para isteyemeyeceğini belirterek, kendisinin dolandırılmaktan kurtarıldığını söyledi.

Polis ekipleri, kadını dolandırmak isteyen kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.
Kaynak: AA