Suriyeli Otistik Çocuklara Özel Merkez

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye gelen Suriyeli otizmli çocuklar, Reyhanlı'da kendileri için hizmete giren merkezde hayata bağlanıyor.

Suriye'deki savaştan aileleriyle birlikte kaçan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli otizmli çocuklar, kendileri için hizmete giren Sawa Otizm Merkezi'nde topluma kazandırılıyor.

Merkezin müdürü Yusuf İdris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 gün hizmet veren merkezlerinde 2 uzman doktorun 15 otistik çocukla bire bir ilgilendiğini söyledi.

Otizmli çocukları topluma kazandırmak için çaba gösterdiklerini ifade eden İdris, ''Merkezimizde yaşları 5-12 arasında değişen 15 çocuğumuza hizmet veriyoruz. Suriyeli otizmli çocuklarımızı evlerinden servisle alıyor ve merkezimize ücretsiz olarak getiriyoruz. Suriyeli çocuklarımız burada uzmanlarımız eşliğinde boyama çalışmaları yapıyor, oyunlar oynuyor.'' dedi.

Otistik çocukların biraz daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğunu belirten Yusuf İdris, uzmanlar eşliğinde çocukların çevresiyle uyum içerisinde olmasına yönelik sosyal ve sportif çalışmaların yapıldığını da kaydetti.
Kaynak: AA