Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali Özelleştirilmesi

EÜAŞ'a ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Söz konusu santral ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların 'işletme hakkının verilmesi' yöntemi ile özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesine, Altek Alarko Elektrik Santral Tesis İşletme ve Ticaret AŞ, Murat Hes Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, Pamuk Ortak Girişim Grubu, Sanko Tekstil İşletme Sanayi ve Ticaret AŞ, Maren Maraş Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ, Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ, Saf Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Yılsan Yatırım Holding AŞ şirketleri katıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter'in komisyon başkanlığını yaptığı ihalede önce kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen 211 milyon 123 bin liralık en yüksek teklifin ardından beş elemeli tur yapıldı.

Elemeli turların sonuncusunda Altek Alarko Elektrik Santral Tesis İşletme ve Ticaret AŞ en düşük teklifi vererek ihaleden ayrılırken, ihale komisyonunun belirlediği 245 milyon 977 bin lira üzerinden açık artırmaya geçildi.

Açık arttırmada en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Teklif, ihale komisyonunun değerlendirmesinden sonra Rekabet Kurumu'nun ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun görüşüne sunulacak.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali 51 megavat kurulu güce sahip bulunuyor.
Kaynak: AA