Okulun 3. Katından Atlayan Öğrencinin Ağır Yaralanması

Muğla'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Milas'ta bir öğrencinin okulun penceresinden atlayarak yaralanmasını protesto etti.

Muğla'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Milas'taki Dr. Mete Ersoy Ortaokulundaki bir öğrencinin müdür odasında yaşanan tartışmanın ardından pencereden atlayarak ağır yaralanmasını protesto etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, bir süre slogan attı.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren 14 yaşındaki öğrenci Olcay K'nin annesi Emine Erdoğan’ın da yer aldığı eylemde grup adına basın açıklamasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Konya Temsilcisi Tuğçe Uysal yaptı.

Ocay K'ye destek vermek için 12 ilin temsilcilerinin Muğla'ya geldiğini belirten Uysal, 'Halkın çocukları tacize uğrarken, makamları korumaya çalışanlara karşı biz öldürülen kadınların aileleri, iş yerinde tacize direnen yetişkinler buradayız ve Olcay’ın yanındayız' dedi.

Olcay’ın yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğine işaret eden Uysal, öğrencinin bugün TEOG sınavına girmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler olaysız şekilde dağıldı.

Milas'ta iddiaya göre Dr. Mete Ersoy Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Olcay K'nin bir başka öğrenci ile tartışması üzerine velisi okula davet edilmiş, okul müdürünün 3. kattaki odasına çağrılan Olcay K, buradakilerin bir anlık boşluğundan yararlanarak pencereden atlamıştı. Beton zemine düşen ve ağır yaralanan öğrenci tedavi altına alınmış, iddialar üzerine yürütülen soruşturmada okul müdürü ve yardımcısı görevinden uzaklaştırılmıştı.
Kaynak: AA