Musul'u Kurtarma Operasyonu

General Haşim: ' Uluslararası koalisyon güçleri, sabahın erken saatlerinde DAEŞ'in elinde tuttuğu Mehana köyü ve çevresini bombaladı. Daha sonra askerlerimiz köyü ele geçirdi ve tamamen kontrol altına aldı'

Musul'u kurtarma operasyonuna güç yetersizliğinden dolayı 3 hafta önce ara veren Irak ordusunun, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Mahmur cephesinden harekata tekrar başladığı belirtildi.

Bölgedeki Irak ordusu komutanlarından General Latif Haşim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Uluslararası koalisyon güçleri, sabahın erken saatlerinde terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Mehana köyü ve çevresini bombaladı. Daha sonra askerlerimiz köyü ele geçirdi ve tamamen kontrol altına aldı.' ifadelerini kullandı.

Irak ordusu ve DAEŞ militanları arasında yoğun çatışmaların devam ettiğini aktaran Haşim, diğer çevre köylerin de geri alınması için ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Musul'un Mahmur ilçesinde bulunan Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı, 6 Nisan tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, yeterli askeri gücün bölgeye gelmesinden sonra Musul'u kurtarma operasyonunun tekrar başlayacağını duyurmuştu.

Musul'un güneyindeki Mahmur ilçesi, kent merkezinden yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alıyor.

Irak ordusu, 24 Mart tarihinde DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması için Mahmur ilçesinden operasyon başlattığını duyurmuştu.

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul, 10 Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunuyor.

Kaynak: AA