KTO Karatay Üniversitesi, Daha Yeşil Bir Çevre İçin Çalışmalara Başladı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Çevre ve Doğa Dostu Gönüllüler Topluluğu, daha yeşil bir çevre için çalışmalara başladı.

KTO Karatay Üniversitesi, Daha Yeşil Bir Çevre İçin Çalışmalara Başladı
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, üniversitelerin ağaçlandırma konusunda topluma öncülük edeceğini vurgulayarak, “Çevremizin gelecekte maruz kalacağı riskleri önlemek adına daha yoğun bir ağaçlandırma seferberliğinin başlatılıp sürdürülmesinde üniversiteler lokomotif rol oynamalıdır. Farklı kurumlarla iş birliği içerisinde daha yeşil bir çevre için projeler üretmelidir” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü Öğretim Üyesi ve Çevre ve Doğa Dostu Gönüllüler Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Necati Kayhan ise, canlılar için yaşamın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi bakımından çevre dengesinin yaşamsal önem arz ettiğini ifade etti.

Doç. Dr. Kayhan, “Gelinen süreçte hızlı sanayileşme birlikte betonlaşma ile çevre katliamı yüzünden insanoğlu ekosisteme zarar vermektedir. Nitekim günümüzde genelde bütün dünyada alarm veren hava, su ve gıda kirliliği yüzünden insan yaşam kalitesi tehdit altındadır. Yaklaşan yaşamsal tehlikeyi önlemek adına başta gelişmiş ülkelerin kurum ve kişileri olmak üzere herkesin yeşil çevreyi korumak ve geliştirmek için elinden geleni yapması gerekiyor. KTO Karatay Üniversitesi, Çevre ve Doğa Dostu Gönüllüler Topluluğu olarak özellikle üniversitelerin bu gibi ekolojik dengenin bozulmasını yol açacağı tahribat ve tehlikelere dikkat çekme hem de onarım ve ıslahı noktasında her türlü öncülük ve seferberlik icraatının asli misyonumuz olduğuna inanmaktayız. Uygulamayı bu yıl ilk defa gerçekleştirdik gelecek yıllarda yoğun katılımlarla etkinliğimizi devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA