Beslenme Çantasında Patlayıcı Ve Mühimmat Bulundu

Van'ın İpekyolu ilçesinde teröristlerce 3 okulun bulunduğu bölgeye bırakılan beslenme çantasında, 2 el bombasıyla keskin nişancı tüfeğine ait 56 fişek ele geçirildi Öğrencilerin okul çıkışında kullandığı güzergaha bırakılan çanta, vatandaşların ihbarı sonucu bulundu.

Van'ın İpekyolu ilçesinde, 2 ilk ve ortaokul ile bir lisenin bulunduğu bölgeye terör örgütü PKK mensuplarınca bırakılan beslenme çantasında, 2 el bombasıyla keskin nişancı tüfeği fişeği ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Hacıbekir Mahallesi'ndeki Dumlupınar ve Van Gölü ilk ve ortaokulu ile Van Gölü Endüstri Meslek Lisesinin bulunduğu bölgeye, teröristlerce beslenme çantası bırakıldığını fark eden vatandaşlar durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından çantayı kontrol etti. Öğrencilerin okul çıkışında kullandığı güzergaha bırakılan beslenme çantasında, 2 el bombası ile 56 keskin nişancı tüfeğine ait fişek ele geçirildi.

Çantadaki 2 el bombasıyla mühimmat incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: AA