ATSO'dan Irak Ve İran'a İhracat Ve İthalat Semineri

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Irak ve İran’a yapılan ihracat ve ithalatta yaşanılan sorunlar ve çözüm önerilerini içeren seminer düzenlendi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen seminere, Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Harun Koçak, Mustafa Yılmaz ve Himmet Geriş konuşmacı olarak katıldı.

Geriş, konuşmasında İran’ın Türkiye açısından önemli bir pazar olduğunu söyledi.

İran ile geçmişten gelen bir rekabet olduğunu ve bunun doğal olarak ticarete de yansıdığını belirten Geriş, şu bilgileri aktardı:

'İran, biraz zor pazar. Bunu ben söylemiyorum. Dünya bankası her yıl ülkelerde iş yapma kolaylığı sıralaması hazırlıyor. İran bu sıralamada 189 ülke arasından 130.sırada bulunuyor. Tabi ki bu sıralamada iş kurulması, inşaat izinleri ve finans olanakları gibi belirli kriterler baz alınarak hesaplama yapılıyor. Tüm bu unsurların ortalaması alınıyor ve sıralama buna göre açıklanıyor. Türkiye olarak 55. sırada bulunuyoruz. İran ile ambargonun kalkması ve ticari işbirliğinin imzalanması ticari ilişkilerimizi daha hareketlendirdi.'

Kaynak: AA