Akrabaların Yol Kavgası Kanlı Bitti Açıklaması 2 Ölü

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde akrabalar arasında yaşanan yol kavgası sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Akçadağ ilçesine bağlı Büyükköy Mahallesi’nde yaşanan olayda iddiaya göre, kayısı bahçelerine giden yol nedeniyle amca çocukları Resul Yeter (62) ve Aliseydi Yeter (65) arasında bu sabah yine tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile iddiaya göre Resul Yeter tüfekle Aliseydi Yeter’i karnından ağır yaraladı. Bunun üzerine iddiaya göre Aliseydi Yeter’in oğlu Ali Yeter de silahla Resul Yeter’i vurdu.

Olayda Resul Yeter olay yerinde hayatını kaybederken ağır yaralanan Aliseydi Yeter ise hemen Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yolda 3-4 kez kalbi duran ve yapılan müdahalelerle hayata döndürülen yaralı hastanede hemen ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Aliseydi Yeter’in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayın ardından çok sayıda jandarma ve korucu mahalleye gelerek geniş güvenlik önlemi aldı.

Resul Yeter’i öldürdüğü iddia edilen Ali Yeter jandarma tarafından kısa süre sonra yakalanırken, olay yerine gelen Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan da jandarmadan olayla ilgili bilgiler aldı. Akçadağ Cumhuriyet Savcılığı’ndan 2 savcı da 2 kişinin öldüğü olay yerine gelerek inceleme yaparken jandarma olay yeri incelemesinin ardından Resul Yeter’in cenazesi otopsi için adli tıp morguna kaldırıldı.

Büyükköy Mahallesi’nde olayların devam etmemesi için jandarma geniş güvenlik önlemi alırken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA