11. Türk-Alman Jinekoloji Kongresi

Jinekoloji dünyası için birçok yeni yöntemin açıklanacağı, interaktif sunumlar ve canlı cerrahilerin yapılacağı kongreye, 36 farklı ülkeden 150 konuşma ve 1500'e yakın doktorun katılması bekleniyor.

Türk-Alman Jinekoloji Kongresi'nin 11'incisi 11-15 Mayıs'ta Antalya'da gerçekleşecek.

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfından (TAJEV) yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve dünyanın önemli jinekologlarını bir araya getirecek kongrede, kurslar, uygulamalı eğitimler, uydu sempozyumları, yuvarlak masa toplantıları ve canlı cerrahiler yer alacak.

Prof. Dr. Cihat Ünlü'nün açılış konuşması ile başlayacak kongrede, Prof. Dr. Sara Brucker 'Surgical Gynecology-Quo Vadis?', Prof. Dr. Camran Nezhat 'Geleceğin Cerrahları, Geleceğin Cerrahisi ve Gelecekteki Eğitim', Prof. Dr. Serdar Bulun 'Uterin leiomyomaların tedavisinde kök hücrelerin hedefe oturtulması', Prof. Dr. Karl Oliver Kagan 'Gelecekteki sağlığımız için gebeliğin oluşturduğu pencere', Prof. Dr. Kazuhiro Kawamura 'Primer over yetmezliğinde yeni infertilite tedavileri' başlıklı sunumlar gerçekleştirecek.

Kongre, Prof. Dr. Camran Nezhat'ın moderatörlüğünde, biri Fransa'dan diğeri ise ABD'den olmak üzere iki interaktif canlı cerrahi sunuma da ev sahipliği yapacak.

Kongrede, servikal kanser ulusal tarama programı HPV DNA ile tarama şeklinde yapılan düzenlemeler, erken menopoza girme riski olan kadınlar için yeni geliştirilen yumurta dondurma yöntemleri, azalmış over rezervinde tedavi yöntemleri, anne ölümlerini önleyebilecek detaylı çalışmalar, anne kanında bebeğe ait DNA parçalarının incelenmesiyle ilgili detaylı çalışmalar, 'Minimal invazif cerrahi' olarak isimlendirilen robotik cerrahi, bu cerrahi yönteminin avantajları ve operasyon sonrası olumlu etkileri, sezaryen doğum oranlarının azaltılmasıyla ilgili çalışmalar ele alınacak.

Jinekoloji dünyası için birçok yeni yöntemin açıklanacağı, interaktif sunumlar ve canlı cerrahilerin yapılacağı kongreye, 36 farklı ülkeden 150 konuşmacı ve 1500'e yakın doktorun katılması bekleniyor.

Kaynak: AA