Vodafone Freezone 19. Liselararası Müzik Yarışması

Vodafone FreeZone 19. Liselerarası Müzik Yarışmasının 29 Nisan’daki finaline sayılı günler kala öğrencilere Tarkan Gözübüyük ve Turhan Yükseler gibi usta isimler “Dersimiz Müzik” projesiyle koçluk desteği verdi. Proje kapsamında finalist gençlerin performansını değerlendiren usta isimler genç müzisyenlerle yüz yüze on-line eğitimler de gerçekleştirdi.



Vodafone’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 'Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa' sloganıyla hayata geçirdiği gençlik markası Vodafone FreeZone'un sponsorluğunda ve Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, 29 Nisan’da Volkswagen Arena’da gerçekleşecek finale hazırlanıyor.

Bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan elemeleri başarıyla geçen genç müzisyenler, Tarkan Gözübüyük ve Turhan Yükseler gibi usta müzisyenlerden bire bir eğitim ve on-line koçluk desteği aldı. Proje kapsamında finalistlerle dijital ortamda görüntülü görüşmeler gerçekleştiren duayen müzisyenler, gençlere gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmaları için bilgi ve tecrübelerini aktardı. Ustaların deneyimlerinden yararlanan ve kendilerini daha da geliştirme fırsatı yakalayan finalistler, şimdi Volkswagen Arena'da yeteneklerini herkese göstereceği final gününü bekliyor.

-Büyük final, 29 Nisan’da İstanbul’da

Jüri tarafından değerlendirilen 30 okul arasından seçilerek, başarılı bulunan 193 gencin finale kaldığı yarışmada toplam 177 okuldan 923 liseli müzisyen yeteneklerini sergiledi. 3 bin 800'ü aşkın genç de arkadaşlarına destek olmak için eleme heyecanına katıldı.

Bu yıl ünlü müzisyenlerin jüriliğinde 29 Nisan’da İstanbul’da gerçekleşecek finalde 30 performans sergilenecek. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen liseliler, para ödülünün yanı sıra tam donanımlı bir müzik stüdyosunu da okullarına kazandırmak için yarışacak. Ayrıca, yarışmanın eğitim sponsoru İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından üstün başarı gösteren iki öğrenciye karşılıksız eğitim bursu da sağlanacak.

Final öncesi değerlendirmede bulunan Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal şunları kaydetti:

Vodafone FreeZone ile ülkemizin dört bir yanında kendilerini müzikle ifade eden gençlere ulaşıyoruz. Onların hayallerini gerçeğe çevirmek için çalışıyoruz. 29 Nisan’daki finale sayılı günler kala oldukça heyecanlı olan finalistlerimiz usta müzisyenlerden koçluk desteği alma fırsatı buldular. Geçen yıl da sunduğumuz bu destek gençlerin performanslarını önemli ölçüde etkiliyor ve potansiyellerini açığa çıkarmalarını sağlıyor. Ayrıca, Vodafone olarak, liderliğini üstlendiğimiz ‘Türkiye'nin Dijital Dönüşümü’ kapsamında yarışmayı da dijital ortama taşımaya devam ediyoruz.

Dijital kanallarla ulaştığımız genç sayısını ve etki alanımızı çok yüksek oranlara çekmeyi başardık. Geçtiğimiz yıl elemeleri, Vodafone FreeZone’un sosyal medya hesaplarından canlı yayınladık. Twitter’ın Periscope uygulaması üzerinde ise canlı yayımlanan ilk marka etkinliği oldu. Elemeleri 5 bine yakın kişi Periscope’tan canlı izledi. Dijital kanallarla etki alanımızı büyüterek her yıl daha fazla insana ulaşıyoruz. Türkiye'de dijital dönüşümün lideri olma vizyonuyla bireylerin ve kurumların dijitalleşmesine katkıda bulunurken, bu hedefimizi sektör ve ülke vizyonu haline gelmesi için çalışmaya devam ediyoruz.”

Vodafone FreeZone 19. Liselerarası Müzik Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiye VodafoneFreezone.com adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: AA