Şehit Diplomatlar İzmir'de Anıldı

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Dibek: 'Emekli büyükelçilerin yurt dışında yaptıkları cesurca görevlerin unutulmaması gerekir'.

Yurt dışında görevi başında uğradıkları hain saldırılarda yaşamını yitiren diplomat ve elçilik görevlileri anıldı.

Şehit Diplomatlar Anıtı önündeki törene, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Berki Dibek, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, emekli büyükelçiler, diplomatlar, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Dibek, törende yaptığı konuşmada, büyükelçilerin, diplomatların, yurt dışında görev yapmanın en zor olduğu günlerde tehditlere aldırmadan cesaret, fedakarlık ve yüksek özgüvenle görevlerine gösterdikleri bağlılığın her zaman yollarını aydınlatacağını belirtti.

Dibek, 'Emekli büyükelçilerin yurt dışında yaptıkları cesurca görevlerin unutulmaması gerekir' dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, diplomatlara yapılan saldırıları unutmadıklarını, bu saldırılarda hayatını kaybedenleri büyük bir kederle andıklarını dile getirdi.

Emekli Büyükelçi Metin Kuşdaloğlu, diplomatların görevlerini yaparken karşılaştıkları güçlüklerin yurt içinde pek bilinmediğini ifade etti.

Törenin ardından emekli büyükelçi ve diplomatlar, anıtı yaptıran Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar'a plaket verdi.

Kaynak: AA