Otomotiv pazarı Nisan ayı ile hareketlendi

Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Cem Temel, Nisan ayı itibariyle otomotiv sektörünün hareketlendiğini söyledi.

Otomotiv pazarı Nisan ayı ile hareketlendi
Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda düzenlenen basın toplantısında görevlerine yeni başlayan Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Cem Temel, Gölcük Fabrikası Müdürü Müjdat Tiryaki ile Yeniköy Fabrikası Müdürü Gültekin Hanlıoğlu kendilerini tanıttı. Tanıtım filmlerinin ardından Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Cem Temel, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“İŞÇİ EYLEMLERİ SONRASI 87 ÇALIŞAN İLE YOLLARIMIZI AYIRDIK”


Geçtiğimiz sene yaşanan işçi eylemleri sonrası yaşanan gelişmeleri aktaran Temel, “Geçen sene 20 Mayıs’ta başlayan olayların akabinde iş disiplinin bozulmasıyla ilgili değerlendirme yaptık. 87 çalışanımız ile geçen sene yollarımızı ayırdık. Bizim burada amacımız iş barışını korumak ve huzurlu bir ortamda çalışmaya devam etmek” dedi.

Otomotiv sektörünün 2016 yılının 3 ayında beklenenin bir tık gerisinde kaldığını ifade eden Cem Temel, “2015’e göre tahminden bir tık geride kaldı. Nisan ayı itibariyle bir hareketlenme söz konusu. Şubat ve Mart’a kıyasla ciddi bir hareketlenme söz konusu. Tüm pazar genelinde bir artış var. Biz bu senenin sürpriz olmazsa 1 milyon adet satış civarında olacağını tahmin ediyoruz. Avrupa’da satışlar geçen seneye göre artmış durumda. Pazarda bir büyüme var. Bizi de olumlu olarak etkiliyor” diye konuştu.

ABD’DE YAŞANAN EMİSYON TESTİ SKANDALI


ABD’de yaşanan emisyon testi skandalının sorulması üzerine Cem Temel, “Ford olarak üzüntüyle söylüyorum bu bize avantaj sağladı. İmajımızı olumlu geliştirdi. Otomotiv sektörü şüpheyle kendi araçlarını kontrol etti. Bizler de baktık. Herhangi bir uygunsuzlukta yok. Bu bizim için bir gurur kaynağı oldu” cevabını verdi.

‘Ford’un Avrupa’da ihracat pazarı ne durumda?’ şeklinde soruya ise Cem Temel, “Özellikle hafif ve orta ticari araçlar geçmişteki yaralarını sarmaya başladı.

Ford geçen sene Avrupa’da ticari araçta pazar lideri oldu. Bu bizim kendi üretimimize olan güvenin bir eseri olarak ortaya çıktı” şeklinde cevap verdi.

RUSYA İLE YAŞANAN KRİZ

Rusya ile yaşanan krizin kendilerini etkilediğini belirten Cem Temel, “Bizim devreye alma aşamasında olduğumuz bazı planlarımız vardı. Rusya, vergi kanunları gereği araçların komple ithal değil de yarı mamul olarak toplanıp satılması yaygın olan bir pazar. Bir kamyon projemiz vardı, o proje bundan olumsuz etkilendi. Önce arabayı üretiyoruz, Türkiye’de bir merkeze gönderiyoruz. Orada aracı 4-5 parçaya bölüyorlar ve o şekilde gönderip orada birleşiyordu. O da olumsuz etkilendi. Bu ilelebet sürecek bir şey değil. Tekrar yaralar sarılacak ve biz zaten hazırlıklıyız. Tekrar oraya gitmek gündemimize gelecek” dedi.

“ŞİRKET OLARAK TÜPRAŞ’I İHRACATTA DÖVECEĞİZ”


Bir basın mensubunun, ‘2015 yılı Ford Otosan için rekorlar yılı oldu. İhracatta Tüpraş’ı geride bıraktınız. 2016 hedefleriniz nelerdir?’ şeklindeki sorusuna esprili bir dille cevap veren Cem Temel, “Şirket olarak ihracatta Tüpraş’ı döveceğiz. Sürdürülebilir bir büyüme bizim için önemli. Bizim bu başarıyı sürekli kılmamız gerekiyor. Bu 2016 çalışma planımız içinde yer alıyor. Herşeyimizle büyümek planlarımız dahilinde” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Ford Otosan Sağlık Merkezi tanıtıldı. Doktor Gürsel Gökmen sağlık merkezi ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.
Kaynak: İHA