MHP Grup Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Beşeri alemin parlayan yüzü, sönmeyen kutup yıldızı olan aziz Türk milleti içten içe eriyor, değer hükümleri, manevi emanetleri ağır bir operasyon geçiriyor. Özellikle Türkiye’’nin içine düşürüldüğü şiddet sarmalından şikayetçiyiz, bu tehlikeli gidişatın mahvımıza yol açacağını açıkça görüyoruz" dedi.

MHP lideri Bahçeli, TBMM’de Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bahçeli, Türkiye’yi bir arada tutan, kendilerini millet yapan ortak değerlerin kontrolsüz şekilde aşındığını belirterek, "Beşeri alemin parlayan yüzü, sönmeyen kutup yıldızı olan aziz Türk milleti içten içe eriyor, değer hükümleri, manevi emanetleri ağır bir operasyon geçiriyor. Biz bundan oldukça kaygılıyız. Özellikle Türkiye’nin içine düşürüldüğü şiddet sarmalından şikayetçiyiz, bu tehlikeli gidişatın mahvımıza yol açacağını açıkça görüyoruz. Saygı ve tahammül kültürü gerilemektedir. Hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı kurumaktadır. Toplumsal huzursuzluk giderek artmaktadır. Trafikte kavga vardır. Sokakta kavga vardır. Evde kavga vardır. Devlette anlaşmazlık hakimdir. Selamlaşmak eleştirilmekte, tokalaşmak çok görülmektedir" ifadesini kullandı.

"TÜRK SPORUNUN NASIL BİR YOZLAŞMA SELİNE KAPILDIĞINA EMİNİM Kİ ENDİŞEYLE TANIK OLUYORSUNUZ"

Her insanın yüzünün asık ve kaşlarının çatık olduğunu söyleyen Bahçeli, "En küçük bir fikir ayrılığı, en ufak bir tartışmada derin ihtilaf ve çalışmalara dümen kırmaktadır. Stadyumlardan taşan öfke selini görüyorsunuz, Türk sporunun nasıl bir yozlaşma seline kapıldığına eminim ki endişeyle tanık oluyorsunuz. Geride kalan hafta sonu, iki güzide kulübümüz olan Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında müsabakada yaşananlar hepimiz adına üzüntü vericidir. Bir holiganın hakeme saldırması ve hatta darp etmesi doğal olarak her birimize ’nereye gidiyorsunuz?’ sorusunu sordurmuştur. Elbette müessif olayların Trabzonspor’a ve Trabzon ilimize tümden mal edilmesi yanlış olacaktır. Hakem hataları olsa da, hiçbir sporseverin Trabzon’daki şiddet tablosunu meşru ve masum görmesi de düşünülmeyecektir. Gerekçesi ne olursa olsun, hiçbir vatan evladının Ankaragücü ile Diyarbakır karşılaşmasından sonra çıkan arbede ve asayişsizliklere sıcak bakması da mümkün olmayacaktır. Bize ne olmuştur? Türk milleti bu hiddet ve dehşet türbülansına nasıl gerilemiştir" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA