Karasu'da Sahil Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Karasu ilçesinde, 'Güvenli Sahil' projesi 2016 yılı koordinasyon toplantısı yapıldı.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, plaj boğulmalarını önleme faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen 'Güvenli Sahil' projesi 2016 yılı koordinasyon toplantısı yapıldı.

Karasu Belediyesi Meclis Salonunda, Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı koordinesinde Sakarya Vali yardımcısı Hikmet Dinç başkanlığında yapılan toplantıda, 2015'te proje dahilinde yapılan çalışmaların özeti hakkında sunum yapıldı.

2014 yılında 4 ölümlü boğulma olayının Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı arasında kurulan etkin koordinasyon sonucunda 2015'te sıfır seviyesine düşürüldüğü belirtilen toplantıda, bu başarılı çalışmanın 2016'da da devam etmesi için çalışmaların yapılacağı ifade edildi.

Toplantıda, Sakarya sınırları içerisinde halkın yoğun ilgi gösterdiği plajlardaki yüzme alanlarının plaj işletmecisi tarafından yüzer emniyet şamandıraları ile belirlenmesi, çeken akıntıdan etkilenen sahillerdeki yüzme alanlarında cankurtaran hizmeti verilmesi, cankurtaran sayısının 2015'te olduğu gibi 46 olarak devam etmesi, cankurtaranlar tarafından kullanılan toplam jetski lastik bot sayısının 10'a çıkarılması, plaj bölgelerinde 112 Acil Servis ekibi görevlendirilmesi gibi konular ele alındı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yaptığı konuşmada, düzenli olarak yapılan bu toplantıların büyük yararı olduğunu belirtti.

İspiroğlu, 'Sezona girmeden önce alınan kararlar, ilçemizin sahil güvenliği acısından faydalı bir çalışma.' dedi.
Kaynak: AA