Burhaniye'de Ağacıklı Kasabın Lokma Hayrı Şenliğe Dönüştü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağla Ağacık köyünde, kasap dükkanı açın iki kardeşin rekabeti nedeniyle ucuz et satılması müşterileri artırırken, kasap Ahmet Tunca’nın düzenlediği lokma hayrı da şenliğe dönüştü. Lokma hayrına davet edilen Akçay yürüyüş gurubu üyeleri köy meydanında müzik eşliğinde çeşitli oyunlar oynarken, köylüler de onlara eşlek etti.

Burhaniye'de Ağacıklı Kasabın Lokma Hayrı Şenliğe Dönüştü
İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Ağacık köyü, ucuz et satan kasapları ve tarihi taş evleriyle ilgi odağı olurken, kasap Ahmet Tunca’nın düzenlediği hayırda da vatandaşlara kavurma ve lokma ikramı yapıldı. Bu arada hayra katılan Edremit Akçay’dan 38 kişilik yürüyüş gurubu köylülere adeta bayram yaşattı. Köy meydanında çeşitli oyunlar oynayan ve halaylar çeken guruba köylüler de eşlik etti. Yürüyüş gurubu sayesinde köylüler unutulmaz bir gün yaşarken, Akçay yürüyüş gurubunda yer alan vatandaşlar da Ağacık köyünü çok sevdiklerini ve sık sık geleceklerini söyledi.

Köy muhtarı Hasan Dayı da, köyün kasapları ve taş evleriyle adını duyurduğunu anlattı. Köyün geliştiğini anlatan Muhtar Hasan Dayı,”Köyümüzü 2 tane kasabımız sayesinde tanıtmaya çalışıyoruz. Kasap Ahmet Tunca’nın köy hayrına Akçay gurubunu da davet ettik. Onlarla beraber coştuk eğlendik. Çok güzel bir gün oldu” dedi.

Yürüyüş yaptıklarını anlatan Arif Afacan,” Her hafta yürüyoruz. Her Pazar günü bir yere yürüyoruz. Kaz dağlarına ve Madra dağlarına gidiyoruz. Bu gün de yolumuz Ağacık köyüne düştü. Arkadaşlarla birlikte doğasıya eğlendik. Güzel bir gündü” dedi.

Sabriye Kızılkurt da,” Akçay yürüyüş gurubu olarak ilk defa Ağacık’a geliyoruz. Eti meşhurmuş. Kasabı bizi davet etti. Geldik, gördük eğlendik ve yolumuza devam edeceğiz. Kavurma ve lokma yedik” dedi.

Zeki Köseley ise,” Kazdağlarını ve Madra dağlarını karış karış gezen bir gurubuz. Arkadaşlarımızla gönül bağı oldu. En çok sevdiğimiz Ağacık köyü. Bir yıl için de 5 defa geldik” dedi.

Köy halkından Kemal Girgin de,” Herkesi bekliyoruz. Köyümüz çok eski bir köydür. Göçmen köylerinden bir tanesidir bölgemizin Köy evlerimiz taş evlerdir. Herkesi bu köyü görmeye davet ediyorum. Çok eğleneceklerine keyifli vakit geçireceklerine inanıyorum” dedi.

Akçay Yürüyüş Gurubu Başkanı Faruk Çağlar da,” Bu gün Akçay yürüyüş gurubu olarak Ağacık köyümüzün davetlisi olarak buraya geldik. Kasap Ahmet bizleri davet etti. Çok çok mutlu bir gün geçirdik. Hep sık sık buraya geliyoruz. Bundan sonra daha çok geleceğiz. Muhtar Hasan Dayı’ya, Kasap Ahmet Tunca’ya ve köylülere teşekkür ediyoruz” dedi.

Zeynep Kara da,” Akçay gurubu olarak Ağacık köyü halkına çok teşekkür ediyoruz. Bizleri sıcak misafirperverlikle ağırladıkları için hepsine teşekkür ediyorum” dide. Kasap Şerife Tunca da,” Kasaplık yapıyoruz. Bu gün bir hayır yaptık. Akçay yürüyüş gurubu etkinliklerimize katıldı.

Çok güzel bir gün geçirdik Eğlenceli bir gündü, Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA