Arkadaşları 'Şişko' Deyince 106 Kilodan 60 Kiloya Düştü

Arkadaşlarının “Şişko” demesi yüzünden hayata küsen, çok sevdiği yüzme ve voleybol sporlarını bırakan hemşirelik bölümü öğrencisi İrem Naz Kılınçarslan (17), obezite ameliyatıyla 106 kilodan 60 kiloya düştü. Genç kız, “Çok mutluyum. Kimse artık bana ‘şişko’ demiyor” dedi.

Arkadaşları 'Şişko' Deyince 106 Kilodan 60 Kiloya Düştü
Bayındır Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi 17 yaşındaki İzmirli İrem Naz Kılınçarslan, troit ve insülin direnci hastalıkları nedeniyle 13 yaşından itibaren kilo almaya başladı.

Açlık duygusunun önüne geçemeyen İrem, 16 yaşında 106 kiloya ulaştı. Arkadaşları tarafından dışlanan ve “Şişko” lakabı takılan İrem, hayata küstü, moral bozukluğu nedeniyle çok sevdiği yüzme ve voleybol sporlarını bıraktı. Ailesi onun bu durumunu çabuk fark edip harekete geçti. Ailesi, İzmir’deki Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Bölüm Sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ile tanıştı. İrem, ailesinin de oluruyla 2014 Aralık ayında obezite ameliyatı olmaya karar verdi. Genç kız, Doç. Dr. Kaçar ve ekibi tarafından 1.5 yıl önce başarılı bir obezite ameliyatıyla yeni bir hayata adım attı.

“KİMSE ARTIK ‘ŞİŞKO’ DEMİYOR”

Ameliyatın ardından hızla kilo veren ve sağlığına kavuşan İrem, adeta yeniden doğdu. Görenlerin kendisini tanıyamadığını anlatan hemşire adayı, "Çok mutluyum. Özgüvenim geri geldi. Arkadaşlarımla istediğim gibi geziyorum. Kimse artık bana ‘şişko’ demiyor. 16 yaşında ergenlik dönemindeyim. Arkadaş ortamına gittiğimde, ’ne kadar şişko, giydiği hiç yakışmamış’ diye konuşulurdu. Hiçbir arkadaşım beni beğenmezdi. Artık bu çıkmazdan kurtulmak için ameliyat oldum. Aileme ve Dr. Serdar Kaçar’a minnettarım" diye konuştu.

“İREM HERKESE ÖRNEK OLDU”

İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Kaçar da, İrem’in genç yaşta ameliyat sonrası verdikleri kuralların yüzde 100’üne uyarak örnek teşkil ettiğini söyledi.

Mide küçültme operasyonlarının nihai değil yardımcı yöntem olduğuna dikkat çeken Dr. Kaçar, "Bu ameliyatlardan sonra aynı İrem’de olduğu gibi yeme içme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Bunu başarabilirsek verdiğimiz kiloları koruyabiliriz. Aksi takdirde yeniden kilo olmak mümkün. Biz cerrahlar genç yaştaki hastalardan korkarız. Gençliğin ve ergenliğin verdiği düşünce tarzıyla kafalarına göre hareket edebilme ihtimali var. Ancak İrem, dediklerimize harfiyen uyarak herkese örnek oldu" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA