8. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali

'Şehir ve Sesler' temasıyla düzenlenen festival, 8 Mayıs'ta okuyucuyla buluşacak.

'Şehir ve Sesler' temasıyla düzenlenen 8. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF), 8 Mayıs'ta başlayacak.

Festivalde bu yıl yazar okumaları ve söyleşilerin yanı sıra edebiyat panelleri ile Fantazya ve Bilimkurgu Sanatçıları Derneği (FABİSAD) etkinlikler gerçekleştirecek. Ayrıca dijital edebiyat, şiir ve öykü etkinlikleri de festival programında yer alacak.

Edebiyat severler, etkinliklerin ardından müzik dinletilerine ve edebiyat performanslarına ücretsiz katılabilecek.

Everest Yayınları'nın katkılarıyla gerçekleşecek açılış törenine Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak. Beyoğlu Belediyesi, KargArt, Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi, Erbulak Evi, İtalyan Kültür Merkezi, Kuzguncuk Nail Kitabevi ve Nevmekan da festival mekanları arasında bulunuyor.

- 85 yaşındaki Orlev, festival için geliyor

Dünyaca ünlü çocuk yazarı 85 yaşındaki Uri Orlev, festivalde okuyucuyla buluşacak. Kitapları 30'dan fazla dile çevrilen Orlev, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğunun sponsorluğunda festivale katılacak.

Libris Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen 'Elvis Peeters' mülteci sorununu sarsıcı şekilde işleyen kitabı 'Sayısız', İsveçli polisiye yazarı Emelie Schepp birçok dile çevrilen kitabı 'Silinmeyen'le festivale katılacak. Erlend Loe, Keith Ridgway, Meltem Halaceli, Linda Polman, Michela Murgia, Tibor Fischer, Sarit Yishai Levi de festivalde kitapseverlerle buluşacak.

- 'Yabancı Yazarlar Okullarda' projesi devam ediyor

Türkiye'nin uluslararası ilk edebiyat festivali olan İTEF'te İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğinde 4 yıldır devam eden 'Yabancı Yazarlar Okullarda' projesi, öğrencilerle dünyanın dört bir yanından gelen yabancı yazarları buluşturmaya devam edecek.

Proje kapsamında, Avustralyalı çocuk yazar Sussanne Gervay ile Barry Loser serisinin ünlü yazarı Jim Smith, Martı Yayınları sponsorluğunda etkinliklere katılacak. Kitap Gezgini kitabıyla büyük beğeni toplayan Mechthild Glaser, Suriyeli yazar Gulnar Hajo ve Romanyalı yazar Adina Rosetti de festivale katılacak çocuk yazarlar arasında yer alıyor.

Yunus Emre Enstitüsü'nün sponsorluğunda, Ayrıntı ve Can yayınları ile TEAS Yayınevi'nin katkılarıyla gerçekleşecek Profesyonel Buluşmalar etkinliğinde ise yayıncılık profesyonelleri 3 gün yayınevlerini ziyaret ederek, Türkiye yayıncılık dünyasını ve Türkçe'den diğer dillere çevrilebilecek kitapları yakından tanıma şansı elde edecek.

Festival, 15 Mayıs'ta sona erecek.
Kaynak: AA