8. Balıkesir Ekonomik İstişare Toplantısı

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) tarafından düzenlenen 8. Balıkesir Ekonomik İstişare Toplantısı Gönen'de yapıldı.

BSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, Balıkesir, Bandırma, Gönen ve Manyas'ta faaliyet gösteren iş adamlarıyla gerçekleştirdikleri buluşmalarda, bölgenin ekonomik ihtiyaçlarını, projelerini ve sıkıntılarını görüştüklerini söyledi.

Uğur, çözüm üretmek için sanayicilerle, iş adamlarıyla, yerel yönetimler ve kurum müdürleriyle bir araya geldiklerini bildirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise ilin büyük projelerle marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirdi.

Uğur, Balıkesir'e kompozit vadisi kurmak istediklerini işaret ederek, 'Sürekli temas halinde olduğumuz PD Grup'un Şişecam ile Balıkesir OSB'de yapacağı yatırımla kentin ekonomisinin daha çok ilerlemesini ve sektörel yatırımcıların gelmesini bekliyoruz.' dedi.

Kompozit vadide cam, elyaf, fiber glas gibi malzemelerin üretileceğini aktaran Uğur, şöyle konuştu:

'Preis Daimler, air bus uçakları ile rüzgar güllerinin yedek parçaları ve otomotiv ham maddesi üretiyor. Bandırma Port Projesi için sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Hollanda'da yaptığımız görüşmeler neticesinde her şeyi hazırlattım. Bu liman projesi Gönen'i, Bandırma'yı ve Manyas'ı ekonomik olarak uçuracak. İşte istihdam, kentsel dönüşüm böyle sağlanır, cari açık böyle kapanır. Balıkesir, organize sanayileriyle, iş adamlarıyla her zaman marka olma yolunda hızla ilerleyecektir.'

Toplantıya, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, SGK İl Müdürü Satılmış Çelik, KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, borsa ve odaların başkanları ile iş adamları katıldı.

Kaynak: AA