Saraykent'te Vatandaş Sağlık Konusunda Bilinçlendiriliyor

Saraykent Devlet Hastanesi sağlık personeli, sağlığının önemini vurgulamak için vatandaşın tansiyon, şeker ölçümünü yaparak, bazı hastalıklar konusunda bilgilendirme yaptı.

Saraykent Devlet Hastanesi personeli, sağlığının önemini vurgulamak için ilçedeki parklarda vatandaşların tansiyon, şeker ölçümünü yaparak, kalp sağlığı, KOAH, astım gibi hastalık hakkında bilgilendirme yaptı.

Saraykent ilçe merkezindeki Belediye Parkında personelle birlikte vatandaşın tansiyon, şeker ölçümünü yapan Saraykent Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Serdal Gök, kalp sağlığı, KOAH, astım gibi hastalık hakkında bilgilendirme yaptı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların bazı hastalıklar hakkında yanlış bilgiye sahip olduğunu ve sağlık konusunda vatandaşı doğru bilgilendirmek istediklerini söyledi.

Başhekim Gök, ''Sağlığımızı kaybettikten sonra doktora gidiyoruz. Tansiyon ve şeker ölçümü yaparak sınırda olan kişilerde farkındalık oluşturma, erken sağlık tesislerine yönlendirmek, halkımızda duyarlılık oluşturma adına personellerimizle böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'' dedi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca ise, sağlık tesislerinde sağlık hizmetlerinde farkındalık oluşturma, sağlık hizmetlerine ulaşılmayı kolaylaştırma adına etkinlikler yaptıklarını belirtti.

Sağlık hizmetinin süreklilik arz ettiğini dile getiren Kurca, şöyle konuştu:

''Elimizden geldiğince bir ilçede olan hizmeti diğer ilçelere vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Saraykent Devlet Hastanemizin böylesine güzel farkındalık oluşturma etkinliklerinden dolayı tüm hastane çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum, başarılarının devamını diliyorum.''

Ayrıca, sağlık personeli, Saraykent sakinlerine bilgilendirici broşürler dağıttı.

Kaynak: AA