KTO Karatay Üniversitesi Öğrencisi CERN Yaz Okulu'na Kabul Edildi

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuz Demirbaşcı, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) kabul edildi.

KTO Karatay Üniversitesi Öğrencisi CERN Yaz Okulu'na Kabul Edildi
CERN ALICE Deneyi’ne tam üye ilk ve tek Türk üniversitesi olan KTO Karatay Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Oğuz Demirbaşcı, önemli bir başarıya imza atarak başvuru yaptığı, CERN Yaz Okulu staj programında kabul gördü. Oğuz Demirbaşcı, “Dünya’nın birçok ülkesinden CERN’e öğrenciler eğitim almak için gidiyor. Bende bu şanslı kişiler arasında yer aldığım için mutluyum. CERN Yaz Okulu’nda 20 Haziran - 13 Eylül tarihleri arasında hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim alacağız. Ufkumu genişletecek bu programın eğitim hayatımın en önemli dönemlerinden biri olacağına inanıyorum. Dünyadan ve Türkiye’den birçok insan CERN’e gitmek için araştırmalar yapıyor. Heyecanlıyım ve kabul edildiğim için gurur duyuyorum. Bilimin merkezi olarak bilinen CERN’de alacağım eğitim benim de mesleki kariyerime çok büyük faydalar sağlayacak. KTO Karatay Üniversitesi’ne ve hocalarıma desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programa katılmaya hak kazanan öğrencilere eğitimleri dünyanın saygın üniversitelerinde görev yapan bilim insanları ve akademisyenler verecek.
Kaynak: İHA