Karaman 57. Alay'a Vefa İçin Yürüdü

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Bir Ölüp Bin Diriliriz’ sloganıyla 81 ilde başlatılan 57. Alay Vefa Yürüyüşü Karaman’da da yapıldı.

Karaman 57. Alay'a Vefa İçin Yürüdü
Çanakkale Kara Savaşları’nın 101. yıl dönümü anma törenleri kapsamında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü yapıldı. Programa İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Enver Yazıbaşı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Selçuk Akbaş, Mustafa Akgündüz, kamu kurum amirleri, vatandaşlar ve çok sayıda genç katıldı.

Yeşil Camisi’nde kılınan sabah namazı ile başlayan program Garnizon ve Polis Şehitliğine yapılan 57. Alay Vefa Yürüyüşü ile devam etti. İl Müftüsü Nuri Değirmenci’nin şehitler için yaptığı duanın ardından katılımcılara 57. Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası ikram edildi.

57. Alay’a vefa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Çanakkale zaferi milletimizin destansı bir başarısıdır. Bu başarı büyük bir milletin ve ümmetin dünyadaki bütün ordulara karşı göğsünü siper ettiği ve Çanakkale geçilmez diye yazdırdığı bir tarihtir. Bugün 57. Alay’ın anısına gençlerimizle birlikte sabah namazında buluştuk ve onları bir kez daha rahmetle, minnet ve şükranla yad ettik. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize huzur içerisinde bir yaşam diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA