Gümüşhane'de 57.Alay'a Ahde Vefa Yürüyüşü

Çanakkale Savaşında Anzak çıkarmasını durdurmak amacıyla 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen 57.Alay, Gümüşhane’de sabah namazında dualarla anıldı.

Gümüşhane'de 57.Alay'a Ahde Vefa Yürüyüşü
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından organize edilen anma programı merkez Kemaliye Camiinde gençlerin buluşması şeklinde gerçekleşti.

Sabah namazı öncesinde liseli ve üniversiteli gençlerden oluşan kalabalık heyet Kemaliye Camiinde İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından Çanakkale konulu vaazı dinledi. Sabah namazını cemaatle birlikte kılan gençlere namaz çıkışında Yarma Çorbası ikram edildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, İl Müftüsü Ercan Aksu, Yurt-Kur İl Müdürü Mücahit Atalay, PTT Başmüdürü Şinasi Duman, Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu, okul müdürleri, yurt müdürleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve gençlerin katıldığı etkinlikte çorbaların içilmesinin ardından “57.Alay Vefa Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Kemaliye Camii önünden tarihi Özdenoğlu konağına kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gençler, zaman zaman “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.

Özdenoğlu konağı önünde tamamlanan yürüyüşün ardından Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen 3 ayrı otobüse binen gençler bu kez Emirler Mezarlığına gitti.

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in sürdüğü otobüsle mezarlığa ulaşan gençler, burada şehit mezarlarını ziyaret etti, Kur’an-ı Kerim okudu, dualara eşlik etti ve şehit mezarlarını suladı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Türkiye’nin 81 ilinde böyle bir etkinlik yapıldığını belirterek, “Tüm şehitlerimizi, özellikle de 57.Alaydaki şehitlerimiz anmak adına sabah namazında Kemaliye Camiinde buluşarak önemli bir görevi ifa ettik. Nisan ayı önemli bir ay. Çanakkale’nin en önemli alaylarından olan 57.Alayı bugün anmış olduk. Katılımcı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Aslan, etkinlikle vermek istedikleri mesajın “Nasıl birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi sırtlayıp götürebileceğimizi gençlerle tüm dünyaya haykırmış olduk” olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA