Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke Açıklaması

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Kayseri’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Kayseri Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke Açıklaması
Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ve beraberindeki heyetle Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, özgür basın konusuna dikkat çekerek demokrasinin vazgeçilmez gücü olan basına ihtiyaç olduğunu söyledi.



Kayseri’de gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında konuşan Böke, “Kayseri’de bugün hem ekonomiye dair değerlendirme yapmak için ticaret odasıyla başlayan ardından gençlerle, kadın sivil toplum kuruluşlarıyla, esnafla bir araya geldiğimiz hızlı Kayseri ve Türkiye ekonomisi turu yapmış olduk. Bu turun içerisine sıkça kendimizi Türkiye’nin tarafsızlık ilkesini kaybetmemiş basına ve özgür basına ne kadar ihtiyacı olduğunu konuştuk. Bu prensipler içinde hareket eden ve bütün baskılara rağmen bunu yapmayı başaran tüm basın mensubu emekçi arkadaşlarımıza da tüm Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şeyi yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Çünkü birbirimizi duymamız gerekiyor” dedi.

Böke,” Kayseri yine Türkiye’nin olduğu gibi bir potansiyelin varlığını da teyit eden, çok daha iyi işler yapabileceğini gözlemlediğiniz bir coğrafyadır. Bu açıdan ben Türkiye’ye sabah geldiğimden çok daha umutla bakıyorum. Türkiye bu potansiyelini doğru kullanarak çok iyi işler yapabilecek bir konumdadır. Bunun için de başka bir siyaset ve başka bir siyasi dile ihtiyaç vardır. Daha özgür ve demokrat bir Türkiye’ye ihtiyaç vardır” diye konuştu.

Cemiyet olarak her zaman tarafsızlık ilkesini benimsediklerini dile getiren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, “Bugün Kayseri basınında bugüne kadar cemiyet olarak her zaman tarafsız, ilkeli ve bütün siyasi oluşumlara aynı mesafede duruyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Tekrar camiam adına hepinize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

‘Her zaman için özgür basın demokrasinin özgürlüğü demektir’ diyen Çetin Arık ise “Biz olaya böyle bakıyoruz. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında basının muhalefeti eleştirebildiği gibi iktidarı da eleştiren bir basın olacağı sözünü veriyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA