'Bilişim Alanında Uçurumun Kapatılması'

Karatay Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı Uluslarası Erasmus 'Bilişim Alanında Uçurumun Kapatılması' projesinin eğitim faaliyetleri Konya'da başladı.

Karatay Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı Uluslarası Erasmus 'Bilişim Alanında Uçurumun Kapatılması' projesinin eğitim faaliyetleri Konya'da başladı.

Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Almanya koordinatörlüğünde gerçekleşen programda, proje ortakları Bulgaristan, İsveç, Litvanya ve Romanya'dan gelen öğretmen ve öğrencilere, projenin ana ürünü 'e-öğrenme platformu' üzerinden çevrim içi ders içerikleri oluşturma, ölçme değerlendirme araçları hazırlama ve platformda hazırlanan derslerin nasıl takip edileceği gibi konular, uygulamalı olarak anlatılacak.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve 3 yıl devam edecek projeyle öğrencilerin ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerinin ve yenilikçi uygulamaların sınıflarda aktif bir şekilde kullanılmasını sağlamak, dijital becerilerin geliştirilmesi ve bilişim ve teknolojileri alanında var olan uçurumun kapatılması hedefleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, programda yaptığı konuşmada, 2005'ten beri bu tür projelere daha fazla destek verdiklerini söyledi.

Bu tür çalışmalarla Avrupa'da çeşitli ülkelerle dostlukların devam ettiğini belirten Gürsoy, 'Bu güne kadar yaptığımız AB projelerinden ülkemize kazandırdığımız toplam rakam 10 milyon 500 bin avroyu bulmuş durumda. Bu bizim açımızdan oldukça sevindirici bir rakam. Müdürlüğümüz daha çok okulumuzun yurt dışındaki okullarla ortaklığına, öğrencilerin ve öğretmenlerin yurt dışına gitmelerine özel bir önem veriyor. Bu anlamda proje yapmak isteyen okullara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafında özel eğitimler ve destekler verilmektedir.' diye konuştu.

Eğitim programı, 25-29 Nisan tarihleri arasında, okulda uygulamalı olarak devam edecek.
Kaynak: AA