Başkan Gürkan, Kermes Açılışına Katıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Semerkand Malatya Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen kermesin açılışını gerçekleştirdi. Gürkan, Battalgazi Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarının fikir ve önerilerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Başkan Gürkan, Kermes Açılışına Katıldı
Semerkand Malatya Gönüllüleri Derneği tarafından Yeni Cami yanında gerçekleştirilen kermesin açılışını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptı. Burada konuşan Gürkan, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Gürkan, “Sivil toplum örgütlerinin fikir ve düşüncelerini hep önemsemişizdir. Onlar aynı zamanda demokrasinin de temeli sayılır. İbn-i Haldun derki, ‘Eğer bir şehir, şehrin dernekleriyle, kanaat önderleriyle, meslek odalarıyla ortaklaşa fikir geliştirir ve ona göre yönetimi dizayn eder ve yol haritasını ona göre belirlerse o şehirler erdemli şehirler olur.’ Dolayısıyla bizim belediyecilik anlayışımızda özellikle sivil toplum örgütleri ile çok yakın çalışma, olmazsa olmazımızdır. Semerkand Vakfı da bunlardan biridir. Semerkand Vakfı’nın çalışmalarını yakinen izliyoruz, takip ediyoruz. Hakikaten bu tür vakıflarımızın, memleketimizin insanı üzerinde büyük emekleri var. Bu tür çalışmalar yardımlaşmanın, dayanışmanın, kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin tezahür etmesin önemli bir göstergedir” diye konuştu.

Gürkan’ın konuşmasının ardından kermesin açılışı yapılarak, açılışa katılanlar tarafından kermes gezildi. Semerkand Malatya Gönüllüleri Derneği Başkanı Ali Birgin, kermesin bir hafta açık kalacağını kaydetti.

Kaynak: İHA