Suriyeli Ailelere Yardımlar

Keçiören İmam Hatipliler Derneği tarafından, Reyhanlı'daki ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere yardım yapıldı.

Keçiören İmam Hatipliler Derneği (KİHDER), Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki ihtiyaç sahibi Suriyeli 30 aileye yardımda bulundu.

Suriyeli hasta ve yaralıların oldukları evleri ve okulları ziyaret eden dernek yetkilileri, ilçede barınan 15 çocuğa kıyafet ve 15 aileye kira yardımında bulundu.

KİHDER Kadınlar Kolu Başkanı Tuğba Nurduhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli ailelerin dertleriyle dertlendiklerini söyledi.

Dernek olarak 3 günlük Reyhanlı programı gerçekleştirdiklerini anlatan Nurduhan, 'Suriyeli hasta, yaralı ve çocukların eğitim gördüğü okullarını ziyaret ettik. Savaşın hayatlarını kararttığı birçok kardeşimizin acılarını yerinde görme şansına sahip olduk. Gönüllü arkadaşlarımızla Reyhanlı'da 15 ailemize nakdi destek sağladık ve 15 çocuğumuzu giydirdik.' dedi.

'Ankara'dan Reyhanlı'ya gelerek Suriyeli kardeşlerimizle güzel anlar yaşadık' diyen Tuğba Nurduhan, 'Önümüzdeki aylarda Suriye içine, Reyhanlı'da barınan yetim, yaralı ve durumları kötü ailelerimiz için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Sınır ötesine gıda, su, un, kıyafet ve su kuyusu projelerimizi hayata geçireceğiz.' diye konuştu.
Kaynak: AA