Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Yozgat'ta Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu imam hatip liseleri arası ''Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'' bölge finali Yozgat'ta yapıldı.

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonu'nda yapılan yarışmaya Sivas, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Amasya, Yozgat, Samsun, Ordu ve Tokat'tan 11 öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, burada yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Osman Kılıç da insanların milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak ayakta durduklarını söyledi.

İnsanların kültür ve medeniyetlerini önemli değerlerin medeniyeti olarak inşa ettiklerini ifade eden Kılıç, 'Milli ve manevi değerlere sahip olmanın yolu, eğitim ve öğretimden geçmektedir. Ülkemizin çeşitli branşlarda ne kadar yetişmiş kaliteli insana ihtiyacı varsa o kadar da din konusunda yetişmiş insana ihtiyaç vardır. Dini ve ahlaki değerlerin insanlarımıza kazandırılması bilimsel yollarla olmaktadır.' dedi.

Türkiye genelinde 10 merkezde bölge finali yapıldığını ifade eden Kılıç, 'Bu 10 merkezde yapılan yarışma sonucunda birinci seçilen öğrencilerimiz bölgelerini Türkiye finalinde temsil edecektir. Bu yarışmalardan birinci olarak çıkamayacak olanlar kesinlikle üzülmesin. Bu bir yarışma olduğu için derecelendirmek durumundayız. Yoksa tüm öğrencilerimiz bizim gözümüzde birincidir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından 9 ilden yarışmaya katılan 11 öğrenci Kur'an-ı Kerim'i en güzel okumak için yarıştı.

Jüri üyeliğini Yozgat Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Yozgat Müftü Yardımcısı İsmail Karadavut, Kadışehri Müftüsü Abdullah Yalman, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Erdal ve Yrd. Doç Dr. Mehmet Altuntaş'ın yaptığı yarışmada Amasya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Muslu 95.4 puanla birinci olurken, Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrah Demir 89.4 puanla ikinci, Samsun Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cemal Akkaya ise 89 puanla üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Bölge finalinde birinci olan Sefa Muslu, 20 Mayıs'ta Çanakkale'de yapılacak Türkiye finalinde bölgeyi temsil edecek.

Kaynak: AA