Çanakkale'deki Fransız Ve Helles Anıtlarında Anma Töreni

Çanakkale Kara Savaşları’nın 101’nci yıl dönümünü anma törenlerinde Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenin ardından Fransız ve İngiliz Helles anıtlarında da tören düzenlendi.

Çanakkale'deki Fransız Ve Helles Anıtlarında Anma Töreni
Şehitler Abidesi’ndeki törenin ardından Fransız Anıtı’nda tören düzenlendi.

Buradaki törene Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Avustralya Gazi İşleri Başkanı Dan Tehan, Yeni Zelanda Savunma Bakanı Gerry Brownlee, büyükelçiler ve askeri yetkililer katıldı.

Anıta Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve diğer ülkelerin büyükelçileri tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, Türkiye ile Fransa’nın ulusal milli marşları çalındı. Tören sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Fransa anı defterini imzaladı.

Fransız Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından heyet, İngiliz Heles Anıtı’ndaki törene katıldı.

Yapılan saygı duruşu ve okunan duaların ardından İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Fransa Büyükelçisi Charles Fries ile diğer ülkelerin büyükelçileri tarafından anıta çelenk bırakıldı. Çelenklerin sunumunun ardından tören sona erdi.
Kaynak: İHA