Bursa'da Rahvan AT Yarışları Nefes Kesti

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi şenlikleri, ‘Rahvan’ at yarışlarıyla sona erdi.

Bursa'da Rahvan AT Yarışları Nefes Kesti
11 farklı kategoride 155 atın yarıştığı ve büyük bir heyecana sahne olan yarışlarda dereceye giren at sahiplerine madalya ve kupalarını, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu verdi.

8 Nisan’da başlayan ve bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin son etkinliği olan Rahvan At Yarışları, Yunuseli Kurban Pazarında gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen atlar, Baş, Başaltı, Büyük orta, Küçük orta, Deste, Taylar, Tozkoparan, Arap doludizgin, Yerli doludizgin, 4’lü Taylar ve 3’lü taylar olmak üzere toplam 11 farklı kategoride birincilik için kıyasıya mücadele etti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Davut Gürkan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar büyük bir heyecanla izledi.

Madalya ve Kupa töreni öncesi konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçmişi medeniyet zengini bir milletin mensupları olan Türk milletinin atla olan bağının da, eşiyle, evladıyla, ailesiyle olan bağı kadar güçlü olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, “Bizim medeniyetimizde at, at avrat diye başlayan cümlelerde, sevdiklerimizle ile birlikte anılır. Türk milleti olarak biz, atı hayatımızdan çıkartamayız. Bu gün burada, bu köklü kültürel değerimize sahip çıkmanın güzel bir örneğini yaşıyoruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar kardeşimiz, fetih şenliklerini geçmişimizden gelen tarihi değerlerimizi yansıtacak şekilde zenginleştiriyor ve bunu geleceğe taşıyor. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar, bu yıl 12’incisini gerçekleştirdikleri Fetih Şenlikleri kapsamında her yıl düzenledikleri Rahvan At Yarışlarının, sporla birlikte, geleneklerimizin geçmişten geleceğe aktarıldığı güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.

Şenliklerin düzenlendiği bir aylık süreçte, geçmişten gelen kültürümüzü geleceğe taşıdıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Öncelikle, bu etkinliğimize katılan, başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımıza, at sahiplerine, konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız şenlikleri, bu yıl bir eksiklikle tamamlanıyor. Valiliğimizin, güvenlik nedeniyle iptal ettiği Fetih Yürüyüşümüz. Aslında, terörün amacı, insanlarımızı korku endişeye sevk etmek. Bizler buna müsaade etmemeliyiz. Bizler, onların bu emellerine ulaşmaması, hayatın normal olarak sürmesi için her şeye rağmen bu etkinliklerimizi bir eksikle de olsa gerçekleştirdik. Bu gün burada düzenlediğimiz ve şenliklerin son etkinliği olan Rahvan At Yarışlarına, bu yıl 155 at katıldı.

11 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışlarda mücadele eden at sahiplerini, etkinliğe katıldıkları için, ata sporumuza sahip çıktıkları için kutluyorum. İnşallah bu etkinliğimiz, daha uzun yıllar gerçekleştirilecek” dedi.

Rahvan Atları Kulüp Başkanı İhsan Gür de, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a, ata sporu olan at yarışlarına verdiği destekler için teşekkür ederek, kendisine bir kupa verdi. Rahvan At Yarışlarının son ayağı olan Baş yarışlarının ardından dereceye giren at sahiplerine kupa ve madalyalarını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar verdi. Bu yıl yarışlarda dereceye giren at sahiplerine, toplam 33 bin lira para ödülü dağıtıldı.
Kaynak: İHA