Turgutlu Kent Müzesi'nin Anlatım Planı Netleşiyor

Turgutlu Belediyesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle sürdürdüğü Turgutlu Kent Müzesi projesinde çalışmanın ayrıntıları belirlenmeye başladı. Projenin hızla ilerlediğini ifade eden Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Kent Müzemizde şehrimizin tarihi çok etkileyici bir şekilde ele alınacak. İçerisinde barındıracağı bazı uygulamalarla ülkemizdeki ilk örnek olacak” dedi.

Turgutlu Kent Müzesi'nin Anlatım Planı Netleşiyor
Zafer Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği almaya hak kazanan Turgutlu Belediyesi’nin Kent Müzesi çalışmalarına 2015 yılının ekim ayında başlanmıştı. Projede planlanan birçok faaliyet tamamlanırken Ocak ayında başlanan restorasyon çalışmalarına da hızla devam ediliyor. Restorasyonun yanı sıra müze haline getirilecek olan tarihî Üzümcü Konağı’nın teşhir, tanzim uygulama projesi çalışmaları da önemli ölçüde ilerledi. Müzede ele alınacak konuların ve bunların binanın hangi bölümlerinde anlatılacağının ele alındığı toplantı geçtiğimiz gün Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda mimar Erhan Aslan ve Burcu Turgay Aslan sunum yaptı. Toplantıya Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Ekrem Bölükbaşıoğlu, İskender Tunç ve Çetin Akın ile müze çalışmalarına akademik danışmanlık yapan Prof. Dr. Engin Berber, ilgili daire müdürleri ve çalışmayı yürüten firma yetkilileri katıldı.

Toplantıya yönelik açıklamada bulunan Başkan Şirin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin tarihi ve kültürü ile ilgili çalışmalara çok önem veriyoruz. Bilindiği gibi bunların en önemlisi de Kent Müzesi projemiz. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde başladığımız çalışmalar ciddi şekilde ilerledi. Hedefimiz müzemizi önümüzdeki yılbaşında açılışa hazır hale getirmek. Müzenin içerisinde neler anlatılacağı ve bunların binanın hangi bölümlerinde uygulanacağını içeren anlatım planımız gerçekleştirilen toplantıda büyük ölçüde netlik kazandı. Detaylarını önümüzdeki günlerde hemşerilerimizle paylaşacağımız bu çalışma kapsamında Kent müzemizde şehrimizin tarihi çok etkileyici bir şekilde ele alınacak. Turgutlu Kent Müzesi, öyle sanıyorum ki, içerisindeki bazı uygulamalarla ülkemizdeki ilk örnek olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA