Temsili Vali Okul Bahçelerine Kuş Yuvası İstedi

Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamındı Isparta’nın bu yıl temsili Valisi Halıkent İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Sude Naz Efe oldu. Koltuğa oturur oturmaz Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ı arayan küçük Vali, okul bahçelerindeki ağaç dallarına kuş yuvası yapılması talimatını verdi.

Temsili Vali Okul Bahçelerine Kuş Yuvası İstedi
Temsili Vali, "Böylece çocuk sesleriyle kuş sesleri birbirine karışsın. Okul bahçeleri gerçek bahçe olsun. Renk renk çiçeklerle süslensin. Teneffüslerde, boş vakitlerinde öğrenciler okul bahçesinde vakit geçirsinler. Isparta’daki tüm okulların bahçeleri oyun gruplarıyla donatılsın" dedi.

Telefonu kapattıktan sonra temsili Vali’nin ne yapayım şeklindeki sorusu herkesi güldürdü. Basın mensuplarının 23 nisanla ilgili sorusuna küçük Vali, "Çocuklar için önemli bir bayram. Atatürk çocukları çok sevdiği için sevgisini bu şekilde göstermiş’ derken, bir gazetecinin Isparta şehir hayatında, çocuklara yönelik eksikliklerle ilgi sorusuna da "Isparta büyükşehir olmadığı için bu kadar. Biraz daha güzel olabilir. Isparta’da her taraf gül donatılmış. Tabi bu iyi bir şey bizim simgemiz" dedi.

EĞİTİMLE BAŞLAMAK İYİ BİR BAŞLANGIÇ

Koltuğunu bırakan Vali Vahdettin Özkan da "Sayın Valim eğitimle başladınız. Eğitimle ilgili çok güzel talimatlar verdiniz. Bir bütün olarak değerlendirdiniz. Bunlar çok iyi bir başlangıç. Böylece çevreye barışık bir eğitim. Hem de büyükşehir olmadan dolayı iyi hizmet alan bir Isparta. Isparta güzel işler yapıyor. Sizin bu talimatınızdan sonra daha güzel işler olacaktır" diye konuştu.

ÇOCUKLAR BAYRAMI KUTLADI

Isparta’da 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde, Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü İlyas Can tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından resmi tören son buldu. 23 Nisan Kutlama Şenliği Halıkent İlkokulu’nda yapılırken, diğer okullarda da bayram öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, oratoryolar, müzik gösterileri ve eğlenceli oyunlarla son buldu.
Kaynak: İHA