Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Kurulu

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: 'Bizler, ister dernek mücadelesi verelim ister parti olalım bütün çabamızı, emeğimizi, amacımızı Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesine vakfetmeliyiz. Siyasetin amacı budur'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Bizler, ister dernek mücadelesi verelim ister parti olalım bütün çabamızı, emeğimizi, amacımızı Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesine vakfetmeliyiz. Siyasetin amacı budur.' dedi.

Yüksekdağ, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin bir otelde düzenlenen genel kurulunda yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı'nın, cumhuriyetin ve cumhuriyet değerlerinin bir sembolü olduğunu söyledi.

İktidar tarafından bugünün değerlerinin dört bir yandan tahrip edildiğini öne süren Yüksekdağ, cumhuriyet rejiminin yıllarca demokratik bir cumhuriyet olma sancısı yaşadığını belirtti.

Demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti mücadelesinin birlikte, eş güdümlü hareket edilerek, ortak demokratik hedeflere bağlı olarak yürütülmesinin zorunluluk ve aciliyet haline geldiğini vurgulayan Yüksekdağ, 'Bir cumhuriyetin demokratik olabilmesi için Alevi'yi eşit yurttaş olarak tanıması gerekir.' diye konuştu.

İktidarın bütün ezilenleri anayasal düzlemde eşit yurttaş olarak tanımaması halinde ülkenin demokratik bir cumhuriyet olma hüviyetine bürünemeyeceğini savunan Yüksekdağ, 'Bizler, bütün mücadele mevzilerinde kendilerini ortaya koyanlar, ister dernek mücadelesi verelim ister parti olalım, bütün çabamızı, emeğimizi, amacımızı Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesine vakfetmeliyiz. Siyasetin amacı budur.' ifadesini kullandı.

Bugün Meclis'in, halkın vekillerinin ve halkın demokratik özgür iradesinin konuştuğu bir yer olmaktan çıkarıldığını ileri süren Yüksekdağ, 'Meclis, özellikle de milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırma müdahalesiyle birlikte bir saray bürosuna dönüştürülmeye çalışılıyor. Halkın seçme, seçilme iradesi ve hakkı sayısız kez saldırıya uğradı ama bugün çok açık bir gasbetme girişimiyle karşı karşıyayız.' dedi.

İktidar tarafından bütün yolların kapatıldığını ve bu yolları açma görevinin kendilerinde olduğunu savunan Yüksekdağ, iktidarın kolayca yok edebileceği bir muhalefet yaratmaya çalıştığını öne sürdü. Yüksekdağ, demokratik cumhuriyeti inşa etmek için bir araya gelinmesi gerektiğini söyledi.

Genel Kurul'un açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ise kendilerinin, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları canevinden yaşayan, hedefe konulan, dağıtılan ve daima azımsananlardan olduklarını ifade etti.

Altıok, siyasetçi olarak dernek üyelerinin taleplerine dair konuşmayacağını kaydederek, 'Ben bugün buraya yok edilen dayanışma ruhunun, dağıtılan sivil toplum ruhunun, yan yana durmanın ötekileştirmeyle, kutuplaştırmayla bitirilmek istendiği ve mücadelenin tamamen bu yok edişe, can almaya kadar indirgendiği günlerde 'varım' demeye geldim. 'İyi ki varsınız' demeye geldim.' diye konuştu.
Kaynak: AA