Masal Kahramanları Belediye Atölyesinden Çıktı

Afyonkarahisar Belediyesinin, çocukların hayal dünyasını zenginleştirmek amacıyla kuracağı Masal Dünyası Parkı'na yerleştirilecek Keloğlan'dan Red Kit'e kadar 105 masal ve çizgi film kahramanlarının heykelleri, belediyenin atölyesinde üretiliyor Belediye Başkanı Çoban: 'Masal parkı oluşturan başka belediyeler de oldu. Biz Masal Dünyası Parkı’nda yer alacak masal kahramanı objelerini, kendi atölyemizde oluşturduğumuz kalıplarla hazırlıyoruz'

MUSTAFA BAYER - Afyonkarahisar Belediyesince kurulacak Masal Dünyası Parkı’nda yer alacak masal kahramanları, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğünde oluşturulan model atölyesinde üretiliyor.

Belediye tarafından, çocukların masallarda dinledikleri kahramanlar ile vakit geçirebilmesi için Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı projesi hazırlandı.

Yeşilyurt Mahallesi’nde belirlenen 35 bin metrekarelik, içinde kayaların da olduğu alanda, yaklaşık bir buçuk yıl önce başlanan çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masal dünyası parkının kentin en büyük park alanı olacağını söyledi.

Masal parkı ile kente temalı bir park kazandıracaklarını belirten Çoban, 'Burası temalı bir park, bir masal dünyası. Burada hem Türk ve Anadolulu olan yerli masal kahramanlarımız hem de yabancı masal kahramanları var. Mesela Dede Korkut, Hacivat Karagöz, Keloğlan var. Amoriumlu yani Emirdağlı Ezop var, bunun yanında klasik dünya masalları kahramanları var.' dedi.

- Diğer belediyelere de hizmet verilebilecek

Masal kahramanlarını daha ekonomik şartlarda üretebilmek için belediye bünyesinde atölye kurduklarını anlatan Çoban, şöyle devam etti:

'Çocuklar bu parka geldiklerinde babaannesinden, anneannesinden dinlediği masalların, televizyonda izlediği çizgi filmlerin kahramanlarına dokunma imkanı bulacak. Böylelikle çocuklarımızın okumaya olan ilgisinin de artacağını düşünüyoruz. Burası Afyonkarahisar ve bölgemiz için de önemli bir cazibe merkezi haline gelecek. Bizim bir farkımız var. Masal parkı oluşturan başka belediyeler de oldu. Biz Masal Dünyası Parkı’nda yer alacak masal kahramanı objelerini, kendi atölyemizde oluşturduğumuz kalıplarla hazırlıyoruz. Buradaki tüm masal dünyası kahramanlarını ve ortamlarını belediyemize ait Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesindeki atölyemizde ürettik. Bu sayede, parktaki herhangi bir obje zarar gördüğünde, kırıldığında, elimizdeki kalıplarla hemen yenisi yapabileceğiz. Hem ekonomik açıdan tasarruf sağladık hem de bu alanda bir tecrübe edindik. Bu tecrübemizi, masal parkı oluşturacak diğer belediyelere hizmet vererek değerlendireceğiz.'

- Parkta 21 masaldan 105 kahraman bulunuyor

Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Kasım Baydar da atölyeyi, sanatçı Önder Avcıoğlu'nun koordinesinde kurduklarını dile getirdi.

Atölyedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Baydar, şunları kaydetti:

'Masal kahramanlarını hazırlamadan önce, masalı kurguluyoruz. Masalda yer alacak kahramanları belirleyip, modellemesini yapıyoruz. Modellemeden sonra kalıbını çıkarıp, fiberglas malzemeden masal kahramanın modelini çıkarıyoruz. Ardından boyama işlemini gerçekleştiriyoruz. Park için 21 masaldan 105 masal kahramanı ürettik. Bunların arasında Red Kit’ten Keloğlan’a, Şirinler’den, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'e, Alaaddin ve sihirli lambası, Kırmızı Başlıklı Kız ve Daltonlar gibi masal ve çizgi film kahramanları var.'
Kaynak: AA