Kocaeli'deki Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim Ve Eğlence Fuarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: 'Rengi, dili, dini ne olursa olsun, dünyanın bütün çocukları tek bir dil konuşur, o da sevgi dilidir'.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğun katılımıyla sürüyor.

Kocaeli Bilim Merkezi'ndeki fuarın ikinci gününde çocuklar, merkezdeki atölyelerde eğlenceli deneyler gerçekleştirdi.

Minikler, güneş panelinin çalışma sisteminden, hidrojenik yakıt kullanımını içeren elektroliz deneyi ve matematik şifreleme yöntemine kadar birçok konuyu eğlenerek öğrendi.

Stantlarda zeka oyunları da oynayan çocuklar, kriptoloji (şifreleme sistemi) ile ilgili farkındalık çalışmalarına katıldı.

- 'Dünya çocukları sevgi diliyle konuşur'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir köşesinden gelen çocukları Kocaeli'de ev sıcaklığında ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dünya çocuklarının tertemiz fıtrat üzerine yaratıldığına inanan medeniyetin mensupları olduklarını ifade eden Karaosmanoğlu, 'Çocuklarımıza verdiğimiz değerin, gösterdiğimiz özenin en anlamlı yansımalarından biri devletimizin kurucusu Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği bu bayramdır. Biz, her 23 Nisan'da koltuklarımızı, makamlarımızı bile çocuklarımıza bırakırız. Onlar ne diyorsa, onu yaparız. Rengi, dili, dini ne olursa olsun, dünyanın bütün çocukları tek bir dil konuşur, o da sevgi dilidir.'' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA