Kartepe'de 23 Nisan Coşku İle Kutlandı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntüler eşliğinde coşku içinde kutlandı.

Kartepe'de 23 Nisan Coşku İle Kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yıl dönümünü kutlama programları Kartepe ilçesinde Dürdane Özdilek Okulu bahçesindeki törenle başladı.

Törenlerde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe İlçe Garnizon Komutanı J. Bnb. Muhammed Sever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız’ın yanı sıra ilçe protokolü de hazır bulundu. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nı okunması ile süren törende Dürdane Özdilek İlkokulu 4-C sınıfı öğrencilerinden Sılanur Yazıcı ve Pınar Kapan protokole çiçek takdim etti. Günün anlam ve önemine dair protokol konuşmaları ile süren kutlamalarda Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız tüm konukların bayramını kutladı. Tüm dünyaya örnek olan bu günde artık dünya uluslarının da çocuklarımızın bu bayramına ortak olduklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez çocukların bayramını kutladı.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kurtuluş mücadelesinde çeşitli cephelerde yoğun mücadeleler içerisinde şehitler ve gaziler vererek bu büyük devleti yeniden inşa edildi. Bu mücadelenin sonrasında milli iradenin meclisi kuruldu 23 Nisan 1920’de o meclisin açılışında Gazi Mustafa Kemal ve o günlerin kıymetli devlet büyükleri, geleceğin teminatı siz değerli çocuklara ülkeyi emanet ederek 23 Nisan’ı çocukların bayramı olarak armağan etmiştir” dedi.

Hükümetin her türlü desteği milli eğitime verdiğini hatırlatan Başkan Üzülmez, “Biz de yerel yönetimler olarak milli eğitime imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye devam ediyoruz. Bilgi evleri, yaz ve kış spor okulları yanı sıra başarılı öğrencilerimize bisiklet dağıtıyoruz. Çocuklarımıza yaz tatili hediyesi olarak bu yıl aquapark tesislerinden ücretsiz faydalanacaklar. Tiyatro gösterileri, kültür gezileri gibi pek çok faaliyeti çocuklarımızla, velilerimizle, milli eğitim ve STK’larla birlikte hareket ederek sevgili çocuklarımızın geleceğine yatırım olarak değerlendiriyoruz. Bağımsız Türkiye’de sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyarken çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlikler kapsamında ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir, resim, bilgi yarışması ve sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrenciler madalya, ödül ve hediyelerini ilçe protokolünün elinden aldılar. Törenler çocukların hazırlayıp sunduğu halk oyunları gösterileri ve müzikli oyunlar ile coşku içinde geçti. Program protokol üyelerinin çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA