Hatay Büyükşehir Belediyesi 'EXPO 2016 Antalya' 'Da Görücüye Çıktı

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olma niteliğine sahip “Çiçek ve Çocuk” temalı “EXPO 2016 Antalya” kapılarını ziyaretçilere açtı. Devletin zirvesinin de katıldığı dev sergi alanında Büyükşehir Belediyesi de, 4 projeyle Hatay’ın tanıtımı için yerini aldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi 'EXPO 2016 Antalya' 'Da Görücüye Çıktı
Hatay’a değer sağlayacak “Asi Nehri Güzelleşiyor”, “Antakya İnsan Şehir”, “Gazella Gazella Eko Parkı Köy Okulu ve Müzesi Projesi” ve “Okeanus Tethys Replika Sergisi” projelerinin simülasyon gösterileri ve çeşitli görsellerle tanıtıldığı ve ayrılan 542 metrekarelik tanıtım alanı ile yerine alan Hatay Büyükşehir Belediyesi, dünyanın çeşitli yerlerinden fuara katılan ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

EXPO 2016 Antalya sergi alanında ziyaretçileri karşılayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ziyaretçilere medeniyetler şehri Hatay’ı tanıtmanın yanı sıra onlara, doğa dostu belediyecilik anlayışıyla hazırlanan projeleri hakkında da bilgiler verdi.

Hatay’ın sahip olduğu tüm özellikleri hem ulusal hem de uluslararası arenada ön plana çıkarmak amacıyla hazırlanan projeler hakkında kapsamlı bilgiler paylaşan Başkan Savaş, çevre ülkelerde yaşananlar nedeniyle Hatay ile ilgili oluşan olumsuz kanaatleri ve negatif algıları yıkmak için çaba harcadıklarının altını çizdi.
Kaynak: İHA