Türk Eğitim-Sen'den Başbakanlığa Dilekçe

Türk Eğitim-Sen’in ek gösterge rakamlarının artırılması yönünde talepli dilekçe kampanyası kapsamında toplanan dilekçeler PTT önünde basın açıklaması yapılarak Başbakanlığa gönderildi.

Türk Eğitim-Sen'den Başbakanlığa Dilekçe
Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Kuran ve yönetim kurulu, ek gösterge rakamlarının arttırılmasına yönelik dilekçeleri Balıkesir PTT Şubesi’nden Başbakanlığa gönderdi. PTT önünde bir de basın açıklaması yapan Başkan Kuran, "Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3 bin 600 olarak yeniden düzenlenmesi, akademisyenlerimiz ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi talebiyle Genel Merkezimiz tarafından 28 Aralık 2015 tarihinde bir dilekçe kampanyası başlatılmış, 15-22 Nisan tarihine kadar tüm dilekçelerin Başbakanlığa gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Bu kampanyanın üç ayağı bulunmaktadır. Kampanyanın ilk ayağı şu anda 3 bin ek göstergeye sahip olan öğretmenler ile ilgilidir. Şöyle ki; öğretmenlerin emeklilik kesenekleri 3 bin ek gösterge üzerinden hesaplanmaktadır. Ek göstergelerinin 3 bin 600’e çıkarılması öğretmenlere emekliliklerinde büyük oranda fayda sağlayacaktır. Zira 3 bin 600 ile 3 bin ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasında ciddi emekli maaş farkı bulunmaktadır" dedi.

Yıllarca çalışıp emekli olan öğretmenlerin maaşlarında büyük oranda azalma olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Kuran, "Fiilen görev yapılan süre içerisinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler, emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı için emekli olan bir öğretmenin aldığı maaş ile görev yapan öğretmenin aldığı maaş arasındaki fark büyüktür. Bu ücret farkı sebebi ile pek çok öğretmen emekliliği hak etmiş olmalarına rağmen emekli olamamaktadır. Öğretmenlere 3600 ek gösterge getirilmesi halinde birçok öğretmen emekli olabilecek, emekli öğretmenlerin yerine de atama bekleyen öğretmenler istihdam edilebilecektir” şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen’liler daha sonra toplu olarak dilekçelerini PTT’ye teslim etti.
Kaynak: İHA