Trakya, Travel EXPO Ankara Fuarı'nda Tanıtıldı

Trakya Kalkınma Ajansı bölge turizmi tanıtım çalışmaları kapsamında 21-24 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek Travel Expo Ankara Fuarı’na katıldı.

Trakya, Travel EXPO Ankara Fuarı'nda Tanıtıldı
Fuar açılışına T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İran’ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Hasan Safarhani, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Metin Akgün, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, protokol üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Açılışın ardından stantları dolaşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve beraberindeki heyet Trakya standını da ziyaret etti. Ziyarette Bakan Yardımcısına hardaliye ve üzüm suyu ikram edildi.

TRAKYA STANDI ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI

Fuarın açılış günü Trakya standına da ilgi yoğun oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı’nın yanı sıra, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Özcanlar Restaurant Sahibi Mestan Özcan, Ankara Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Posos standımıza teşrif etti.

Travel Expo Ankara Fuar’ı katılımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bölgenin turizm değerlerinin tanıtımına yönelik olarak farklı çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalardan birinin de turizm fuarlarına katılmak olduğunu ifade etti.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlükleriyle Travel Expo Ankara Fuarı’na katıldıklarını belirten Genel Sekreter Şahin, “Trakya’mızı bir bütün olarak ele alıyoruz ve tanıtımlarımız da bu yönde şekilleniyor” dedi.

Bölgenin yurtiçi ve yurtdışı hedef pazarlarda turizm değeri taşıyan tüm güzelliklerinin tanıtımına yönelik çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Şahin, dört gün sürecek fuarın tüm katılımcılara hayırlı olmasını temenni etti.

TRAVEL EXPO ANKARA FUARI

21-24 Nisan 2016 tarihlerinde Atis Fuarcılık tarafından organize edilen “TravelExpo Ankara” ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayında Truva, Zelve ve Atrium hollerinde 10,000 metrekarelik alanda düzenleniyor.

Ankara’da gerçekleşen bu sektör buluşması, son yıllarda açılan hızlı tren hatları, şehirlerarası yollarda yapılan iyileştirmeler, ulaşım ağının gelişmesi ve kalitesinin yükseltilmesi ile Ankara çevresindeki illeri de içine alarak, on milyona yakın insanın ilgi alanını kapsamına alıyor.

Seyahat planlamak isteyenlerin uygun fiyat ve kalitede ulaşım, konaklama imkanları, gidilecek gezilecek yerler hakkında bilgi alacağı ve planlarını buna göre oluşturacağı alternatif tatil seçeneklerinin de nihai tüketiciye sunulacağı müşteri hedefli bu fuar önümüzdeki yıllardan itibaren uluslararası fuar listelerinde yer alarak tamamen insanların tatil ve seyahat planlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor.
Kaynak: İHA