TMMOB Şube Başkanına Açılan 'Hakaret' Davası

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan hakkında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada, eski Başbakan Yardımcısı Arınç'ın tanık olarak dinlenmesi talebi reddedildi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında, 'Parselasyon paylaşımına girenler, kimin rant için çalıştığını herkes biliyor.' sözleriyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tanık olarak dinlenmesi talebi reddedildi.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Candan, avukatı Turgut Kazan ile müşteki Gökçek'in avukatı Çağrı Alkan katıldı.

Gökçek'in avukatı Alkan, eski Başbakan Yardımcısı Arınç'ın tanık olarak dinlenmesine karar verilmesi halinde savunmalarını yapmak üzere süre talep etti.

Candan'ın avukatı Kazan, müvekkilinin sözlerinin değer yargısı ifadesi olduğunu, olgu isnadı olmadığını ve buna göre değerlendirilmesini istedi.

Kazan, Gökçek'in avukatına savunma yapması için 1-2 saat süre verilmesini ve davanın bugün sonuçlandırılması talebinde bulundu.

Hakim Can Aysan, Arınç'ın tanık olarak dinlenmesi talebinin usule ve yasaya uygun olmadığı için reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmaya Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka da katıldı.
Kaynak: AA